Hírek

JövőKÉPP: új kiállítás az SZKKK-ban

2022. szeptember 10.   SZKKK  

JövőKÉPP címmel nyílt meg pénteken Tesényi Dóra divattervező kiállítása a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A megnyitón közreműködött Kárász András Péter (cselló), Ádám Péter (elektronikus zene) és Őrszigety Anna (kortárs tánc).

A fiatal tervező a diplomája megszerzése óta eltelt tíz évet egy olyan fenntartható ruhamárka építésének szentelte, amelynek korlátozott számban megjelenő, egyedi darabokból álló kollekciói – hulladékmentes termelésben – a természet adta anyagok felhasználásával születnek. A hagyományos kötőgépen, újrahasznosított fonalból készült saját kelmék mellett a ruhákhoz kizárólag organikus anyagokat használnak, amelyeket kézzel festenek meg, növények, rozsda és esővíz segítségével.

A jövőKÉPP egyfajta hidat képez a múlt, a jelen és a jövő közt – mondja a tervező a kiállításról, amelynek fő elemei a saját kötésű, teljesen lebomló pamuttextilek, a természetes anyagokkal festett ruhák, a jövőbe mutató szabászati megoldások és a posztapokaliptikus vizuális világ. Az extravagáns stílusú ruhákkal a tervező a környezettudatosság fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet.

A tárlat 2022. október 14-ig látogatható a ház nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig 8–20 óra között. 

 


 

,