Hírek

Zenés piknik a Felsővárosban

2022. szeptember 18.   SZKKK  

Három testvér története, vagyis mese az örökbefogadásról, zenés torna és egy fiatal zenekar koncertje, ráadásnak pedig sok játék és kézműves foglalkozás – ezt kínálta vasárnap a Felsővárosi piknik a városrész közösségi házába érkező vendégeknek.

A hagyományos királylányos, ördögös, sárkányos mesék helyett amolyan igaz mesével várta a családokat vasárnap délután a Felsővárosi piknik.

A Hepp-Trupp, a Kaposvári Bábszíntér és a Keret Alkotó Csoport közös előadása egy, a felnőttek számára sem könnyű témáról beszélt: Paulon Viktória meséje ugyanis az örökbefogadásról szól. A Kisrigók című történetben három testvér szerepel – Csabó, Szaszka és Gigi –, akik még sohasem találkoztak, mert nincs igazi családjuk, nincs igazi otthonuk, nevelőszülőknél, nevelőotthonban élnek. A legkisebbek számára is érthető nyelven, játékosan, kedves figurákkal előadott történet sok csodával, varázslattal telt meg és persze jó véget ért: a gyerekek végül hazataláltak, otthonra leltek.

A Széna téri pikniken megismert Pátserné Kneifel Anna a Felsőváros Közösségi Házban is megmozgatta a gyerekeket, akik szívesen tornáztak, játszottak a zenékre. Bár a szél fújt, és egy hirtelen jött zápor is megzavarta a szabadtéri programokat, azért az udvaron is lehetett játszani a fajátékokkal.

A vasárnap délutánt a Waiting Room zenekar koncertje zárta, most is sokan hallgatták a tizenéves, középiskolások alkotta csapatot, akik nem is olyan régen az Öreghegyen mutatkoztak be a közönség előtt.

 


 

,