Hírek

Szent Mihály-napi piknik volt Szárazréten

2022. október 1.   SZKKK  

Október elsején rendezte meg hagyományos családi programját, a Szent Mihály-napi pikniket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A színpadon fellépett a Budapest Jazz Orchestra, Wolf Kati és Kovács Áron is.

Az esemény gyermekprogramokkal kezdődött: elsőként a Felsővárosi Óvoda Szárazréti Tagóvodájának apróságai adták elő verses, zenés műsorukat. Ezt a Hímzett Igricek vásári komédiásainak interaktív történetei követték: ők 15. századi ruhába bújva, mandolinnal, csörgővel teremtettek középkori hangulatot, meséjükbe a nézőtéren helyet foglaló gyerekeket is bevonták. 

A kicsiket sok játék és kézműves foglalkozás várta, és a minden eseményen népszerű arcfestés sem hiányzott a kínálatból, ennek köszönhetően hamarosan számtalan különös lény szaladgált a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. 

Az esti órákban már inkább a felnőtteket várták a nézőtérre. Kovács Áron aznap már másodszor lépett színpadra Fehérváron: délután az Idősek Világnapja tiszteletére rendezett gálaműsorban énekelte Máté Péter slágereit, és mint kiderült, a közönség jó része követte őt a szárazréti színpadhoz is. Itt a tévés, rádiós műsorvezetőként is ismert színész-énekes műfaj váltott: Dj Kényelmes közreműködésével a ’80-as évek nemzetközi slágereiből válogatott.

Mint a koncert elején mondta, a Still Crazy című projektje, amely most Fehérváron debütált, nagyon régi vágya volt, és újraél benne mindent, ami egykor a világot jelentette számára. A lendületes válogatásban többek között a Queen, Bon Jovi és Bryan Adams dalai csendültek fel.

A nap zárásaként Wolf Kati és Budapest Jazz Orchestra koncertjét élvezhette a hallgatóság. Az 1998-ban alakult zenekar akkoriban nagy áttörést jelentett a hazai jazzélet számára, hiszen ez volt hazánk első professzionális big bandje, amely hangzásával, klasszikus 17 tagú felállásával a ‘20-as évek Amerikáját idézi. Fehérvári koncertjüket is egy ilyen klasszikus big band-számmal indították.

Kollmann Gábor, a zenekar vezetője emlékeztette a közönséget, hogy ennek a koncertnek eredetileg augusztus 19-én, a Zichy színpadon lehettek volna részesei, ám akkor az időjárás közbeszólt. Mint mondta, Fehérvárra teljesen új műsorral készültek, amelyben ismert hazai és nemzetközi rockhimnuszok – többek között Tina Turner, a Queen, Bon Jovi vagy az Edda slágerei – hangzanak el teljesen új zenei környezetben.

Wolf Kati elárulta, hogy a dalokat úgy válogatták, hogy női hangon is jól szólaljanak meg, ezért például Metallica-slágert nem választottak a műsorba 🙂 Az ország legképzettebb hangú pop énekesnője az ország első számú big bandjével különleges zenei élménnyel ajándékozta meg a közönséget.

Fotó: Gruber Nóra, Lőrincz Miklós és SZKKK

 


 

, ,