Hírek

Újra összeáll a Kisangyalok kara

2022. október 14.   SZKKK  

Már tizenegy iskola négyszázharminc diákja jelentkezett az idei Kisangyalok karába: a tavalyi, csak online hallott koncert után idén újra élőben élvezheti a közönség a legszebb karácsonyi dalokat a város énekelni szerető kisdiákjainak alkalmi kórusának előadásában. A több mint négyszáz gyermek műsora nyitja a Fehérvári Advent programját november 27-én, az első adventi vasárnapon a belvárosban.

Hét évvel ezelőtt, 2015-ben állt először a közönség elé a Kisangyalok kara, hogy karácsonyi dalokkal teremtsen meghitt hangulatot a fehérvári belvárosban. Az adventi gyerekkórus ötlete a Fricsay-díjas Hartyáni Mária énektanártól származik: a városban jól ismert, ma már nyugdíjas zenepedagógus kezdeményezése támogatásra talált, így születhetett meg a ma már hagyományos adventi program. Két éve sajnos a járványhelyzet miatt nem élvezhettük a csengő gyerekhangokat a Városház téren, és tavaly is csak az online térben énekelhettek a jelentkezők, idén viszont a tervek szerint újra összeáll az alkalmi kórus.

Hogy mennyire hiányzott a Kisangyalok kara a benne szereplőknek is, azt mi sem jelzi jobban, minthogy a felhívást közvetítő levél elküldése után néhány nappal már tizenegy iskola jelezte: részt vesz a koncerten, így ismét több mint négyszáz diák énekel majd advent első vasárnapján a gyertyagyújtás előtt a belvárosban. Az idei kórusban az eddig beérkezett jelentkezések szerint a Felsővárosi Általános Iskola, a Hétvezér Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, a Táncsics Mihály Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, valamint a Zentai Úti Általános Iskola gyerekeinek hangját hallhatja majd a közönség – de a szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ még tíz napig, október 25-ig várja az iskolák jelentkezését. A kórusok az iskolában készülnek, majd a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartanak közös próbát az adventi fellépés előtt.

(Archív fotó: Igari Balázs)


 

, ,