Hírek

Varrtak is, faragtak is tököt

2022. október 29.   SZKKK  

A tökfaragás idén is jó hívószó volt, de a halloweeni játékos próbatételek is nagy örömöt szereztek a szombati Tök ősz rendezvény kisebb és nagyobb vendégeinek – a hagyományos szárazréti programnak ebben az évben is nagy sikere volt, sok család érkezett a közösségi házba, és közülük sokan vittek haza a szelfisarokban készült emlékfotót.

Apró vámpírok, csontvázak, csinos kis tündérek és bájos boszorkák szaladgáltak önfeledten a Tök ősz szombati eseményén a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A „rémisztő” jelmezek mellé hamarosan az arcocskák is alkalmazkodtak a halloweeni hangulathoz – a mindig népszerű arcfestés most is vonzotta a gyerekeket, akik türelmesen kivárták sorukat, hogy megkapják az áhított mintát. Denevérfej, zombipofa, vámpírfogak – sokféle változat készült ezekből az aprónép nagy örömére.

Sikert arattak a halloweeni próbák is, még a késő délutáni órákban is hosszú sorok kígyóztak az állomások előtt: a gyerekek lelkesen igyekeztek tarolni a szellem-bowlingban, ügyesen „póksétáltak”, célba találtak a pingponglabdákkal és bátran kotorásztak a zsákokban, hogy ki találják, mi rejtőzik benne. A bátor vállalkozók jutalma – mi más is lehetett volna halloween idején – apró cukorka volt.

Sok fotó készült a szelfisarokban, ahol többféle jelmez közül választhattak azok, akik nem beöltözve érkeztek a buliba, ahol pihenésképpen kézműveskedhettek is a résztvevők: sok szép textiltököt láttunk a kezekben, bár ebben talán az anyukák jeleskedtek inkább, mint a gyerekek.

A tökfaragás idén is jól sikerült, a rendezvény kezdetén sokan válogattak, hogy megtalálják a nekik leginkább megfelelő formát, hogy aztán abból a legváltozatosabb figurákat varázsolják. Kisebb-nagyobb fogakkal vigyorgó kedvesek, vagy inkább ijesztően vicsorgó pofák, már-már művészi és bájos amatőr munkák is születtek – ami biztos, hogy mindegyik egyforma lelkesedéssel készült, hogy aztán a családi otthont díszítsék ezekben a napokban.

 


 

,