Hírek

Nyúllal nyitott a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

2023. április 1.   SZKKK  

Áprilistól újra várják a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai: az első városrészi rendezvény a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar húsvétváró családi délutánja volt szombaton. Az esemény kínálatában többek között nyuszi- és báránysimogató, arcfestés, lovaglás, húsvéti játszópark, kézműves foglalkozás, tojásfakészítés és bábszínház is szerepelt.

Látszott, hogy a városrészben élők már nagyon várták az újranyitást, hiszen zsúfolásig megtelt az intézmény minden terme és a szabadtéri színpad nézőtere is. Az érkezőket az intézmény kapujában tojásfa fogadta: erre a szombati program keretében festett tojásokat is feltehették a családok, de április 10-ig arra is van lehetőség, hogy a városrészben élők elhozzák és a többi közé helyezzék az otthon díszített tojásokat.

Az esemény slágerei kétségtelenül a húsvéthoz kapcsolódó állatok, a nyuszik és a bárányok voltak: a simogatókban a gyerekek folyamatosan dédelgették és etették őket. Szintén nagyon vonzó programelem volt a lovaglás, sokan szálltak nyeregbe, hogy kipróbálják magukat lovasként.

A szabadtéri színpad nézőterén húsvéti játszópark várta a gyerekeket: 15 nagy méretű fajátékkal játszhattak, de kipróbálhatták a tojáságyút is, amivel színes tojásokat lehetett kilőni a nyuszi várára. A minden rendezvényen népszerű arcfestés sem maradt ki a kínálatból, a kézműves foglalkozásokon húsvéti tojások és dekorációk készültek, a társasjátéksarokban pedig sokféle társast lehetett kipróbálni.

A rendezvény bábszínházzal zárult: a Húsvéti készülődés a Meseerdőben című mesének a gyerekek is résztvevői voltak, a sok közös dallal fűszerezett történetben ők alakították a nyulakat, akiktől a ravasz róka kicsalta a festésre szánt tojásokat, de közös erővel sikerült visszaszerezniük a húsvét fontos kellékét.

Fotó: Simon Erika (ÖKK), Harcos Edina és Lőrincz Miklós

 


 

, ,