Hírek

Szarvasi ízek Kisfaludon

2023. április 30.   SZKKK  

Vajtó László stand-uppal fűszerezett interaktív főzőshow-jára invitálta az érdeklődőket április utolsó napjára a Kisfaludi Közösségi Ház. A Vajtó és a Világ turisztikai magazin házigazdája az esemény résztvevőivel közösen szarvasi mézes-szilvás saslikot készített, és ehhez egy Barbie-salátát kevert.

A Vajtó és a Világ nemzetközi turisztikai magazin műsorvezetője ma már öt országban fedezi fel a legkülönlegesebb ételeket, helyi specialitásokat és településeket. A túrák közben megismerkedik a helyszínek történelmével, látványosságaival, és még főzni is megtanul kicsit. Úti- és gasztroélményeiből egy stand-upot állított össze, ennek lehetett részese a közönség vasárnap Kisfaludon.

Vajtó László az esemény vállalkozó kedvű résztvevőivel közösen mézes-szilvás saslikot készített csirkecombból, szilvából és baconből, mézben sütve – ezt a receptet Szarvasról hozta, ahol nagyszemű szilvából készítik, de mint mondta, az apróbb szatmári szilvából ugyanilyen ízletes. A saslik mellé egy Barbie-salátát kevert céklából, kukoricából és uborkából, némi majonézzel, tejföllel, hagymával és olivaolajjal, mert – mint mondta – az olivaolaj minden saláta olyan kötelező hozzávalója, amelyet fűszernek is tekinthetünk.

Miközben a rendezvény közönsége a frissen készült vacsorát fogyasztotta, Vajtó László további hagyományos, de kevéssé ismert ételekről is beszélt, így többek között szóba került az öhöm, a vízen kullogó, a töki pompos, az emődi tehéntánc, de még a klasszikus birkapörkölt készítési módja is.

Fotó: Lőrincz Miklós