Hírek

Habparty, légvár, graffiti – gyereknap volt Szárazréten

2023. május 27.   SZKKK  

Tűzoltó- és rendőrségi bemutató, katonai toborzó, sport minden mennyiségben és persze sok-sok játék és más szórakozás várta szombaton a gyerekeket a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban: graffitis falon kedvükre festhettek, a légvárban ugrálhattak, a napot pedig a tűzoltók habpartyja koronázta meg. Az esemény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében valósult meg.

Jól számítottak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai, amikor a szárazréti gyereknap programját összeállították: unatkozni nem lehetett, mindenki talált magának kedvére való játékot, sporteszközt, pezsgett a ház kertje a gyerekzsivajtól. Az ingyenes programon – ahogy mindig – nagy siker volt a légvár: folyamatosan kígyózott előtte a sor. A graffitis közönségfal is szépen megtelt a gyerekek alkotásaival: itt bárki kiélhette a kreativitását, senkire nem szóltak rá, sőt, az animátorok inkább biztatták a jelentkezőket az alkotásra, amiben segítettek a stencilek is. Mindezt persze biztonságban, maszkban és kesztyűben tették a jövő street art művészei.

A szervezők rengeteg sporteszközzel is készültek: többek között kispályás vagy amerikai fociban, tollaslabdában, tapadókorongos íjászatban, dartsban, az egyensúlydeszkán vagy éppen lengőtekében próbálhatták ki magukat a gyerekek, és kiderült az is, hogyan kell a franciák kedvelt játékát, a petanque-t játszani.

Ha gyereknap, akkor az arcfestés nem maradhat ki a programból – volt Szárazréten is, a kis közönségből sokan várták ki türelemmel a sorukat, hogy aztán a kiválasztott mintával az arcukon vagy karjukon folytassák tovább a játékot.

„Aki fiúnak érzi magát, jöjjön ebbe a csapatba!” – toborzott csapattagokat maga köré egy lelkes kisfiú a roppant népszerű Nerf-pályán, hogy aztán a szemközt szerveződő lánycsapattal mérjék össze tudásukat, ügyességüket, szerencséjüket: a pályán hol egyéniben, hol csapatban vívtak látványos harcot a küzdő felek. Pihenésképpen a szabadtéri színpad előtt társasjátékok várták a családokat közös játékra.

Az eseményen bemutatót tartottak a Fehérvári Tűzoltó Egyesület tűzoltói és a rendőrség tagjai is – az ő megjelenésük mindig szenzáció, különösen a kisebb gyerekek örülnek az egyenruhásoknak. Sokan érdeklődtek a honvédség katonai toborzójánál is, ahol hatástalanított fegyvereket vehettek a kezükbe az érdeklődők, az akadálypályán tehették próbára az ügyességüket, valamint a gyakorlókézigránát-dobással is megismerkedhettek. A tűzoltók bemutatóját látványos habparty zárta, megkoronázva a nap eseménydús programját.

Az esemény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében valósult meg.

Fotó: Lőrincz Miklós, Láda-Handa Edina, Kopcsai Margo


 

, ,