Önkéntesek

Közösségi szolgálat az Emlékhelyek napján

2023. május 19.   SZKKK  

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ által szervezett városi nagyrendezvényeken és az intézmény saját házainak eseményein is gyakran dolgoznak önkéntesként középiskolások, akik az iskolai közösségi szolgálat keretében segítik a programok előkészületeit, lebonyolítását. A budapesti Inhof Vanessza az Emlékhelyek napján önkénteskedett, tapasztalatait meg is fogalmazta nekünk.

 Első közösségi szolgálatos tapasztalatomat a székesfehérvári Emlékhelyek napján a középkori „divatshow” keretein belül szereztem. A legnagyobb nyugalommal állíthatom, ez a program remek választás volt. Hogy miért is?

Egy barátságos és színes csapatba csöppentem, amelynek tagjain látszott, hogy élvezik a programot.

Talpraesett és találékony önkéntes koordinátoruk, Láda-Handa Edina rugalmas volt, a rendezvény során végig segített mindenben, amiben csak tudott, kedvesen támogatott, szervezett és vezetett minket, önkénteseket.

Izgalmas feladatra vállalkoztunk: Szelesné Csizmadia Márta csodálatos, a középkort idéző ruhakölteményeiben pompázva egy „divatshow-va”l színesítettük a programot az erre legalkalmasabb, autentikus helyszínen, a Romkertben. Őszintén bevallom, az elején kicsit féltem ettől a feladattól, mivel úgy vágtam neki a napnak, hogy senkit sem ismertem, de hamar rájöttem: felesleges volt aggódni, mert egy ügyesen megszervezett, hiper-fun rendezvény és egy csodacsapat fogadott Székesfehérváron.

Szerintem sok középiskolás nehezen dönti el, hogy merre induljon, milyen területen töltse el az Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) kötelező óráit, de a probléma „orvosolására”  meleg szívvel ajánlom a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ által rendezett programokat.

Inhof Vanessza