Önkéntesek

A távolság nem akadály – Pécsi diákként a Sportmajálison

2023. május 8.   SZKKK  

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ által szervezett városi nagyrendezvényeken és az intézmény saját házainak eseményein is gyakran dolgoznak önkéntesként középiskolások, akik az iskolai közösségi szolgálat keretében segítik a programok előkészületeit, lebonyolítását. Az alábbi sorokat egy pécsi diák fogalmazta Fehérváron szerzett élményeiről.

Zsámboki András Álmos vagyok, tizedikes tanuló. Pest megyében élek, azonban, ha a közösségi szolgálatról van szó, nem ragaszkodom a környékem adta lehetőségekhez, szívesen fedezek fel új helyeket, ismerek meg új embereket.

Székesfehérváron a tizenkettedik Sportmajálison néhány barátommal vettünk részt segítőként. A szervező a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, a helyszín a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ volt, amely igen tágas teret biztosított a meghívott egyesületeknek és látogatóknak. Interaktív bemutatókat és edzéseket tartottak, amelyeken bárki részt vehetett, ezt megelőzően a rendezvény a Petőfi-szobortól indult a várost átszelő felvonulással.

A mi feladatunk a szórólaposztás és az elégedettségmérés volt, más segítők az információs sátorban tevékenykedtek, de a sorverseny lebonyolításában is középiskolás önkéntesek segítettek. Nemcsak szórólapokat, de a rendezvény programtérképet is osztottuk, ami nagyon hasznos volt, mindenki köszönettel fogadta el. A szórólapok pedig egyéb programokat hirdettek, így a jelenlévők más izgalmas eseményekről is tudomást szerezhettek. Az elégedettségmérésnek köszönhetően volt szerencsém a Sportmajális látogatóinak a véleményét kikérni. A legtöbben jól érezték magukat, és maximum pontszámmal illették a rendezvényt. 

Segítőként minden nehézséget ügyesen megoldottunk, így talált vissza a gazdájához például egy telefon, egy pénztárca és egyéb tárgyak is. A szórólaposztás közben sikerült betekintést nyernünk pár sportegyesület munkájába is.

Összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy eljöttem, és segítettem. Csak ajánlani tudom a várost és a szervező SZKKK-t, munkatársai segítőkészek, és szívesen fogadják a közösségi szolgálatra jelentkező diákokat.

Zsámboki András Álmos