Hírek

Főzzön és győzzön! – indul a jelentkezés a Lecsófőző Vigasságra

2023. június 28.   SZKKK  

Napokon belül elindul a jelentkezés a 2023-as Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, amelyet szeptember 23-án, szombaton – a Móri út felújítása miatt – részben új helyszínen rendez meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK). A magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek július 3-tól regisztrálhatnak az online felületen, amelyen térképről választhatják ki főzőhelyüket, a jegyfoglalási rendszerekből is ismert módon. A rendezvénnyel kapcsolatos minden információ a www.fehervariprogram.hu/lecso honlapon olvasható.

A Fehérvári Lecsófőző Vigasság az egyik legnépszerűbb esemény a városban, ami a városhatáron túlról is rengeteg érdeklődőt vonz. Szeptember 23-án ismét összegyűlhetnek a családok, baráti társaságok, munkahelyi csapatok, hogy felszabadultan, a közös főzés örömét élvezve együtt töltsenek egy napot.

A főzőversenyre magánszemélyek, cégek, civil és egyéb szervezetek (intézmények, egyesületek, alapítványok), pártok egyaránt nevezhetnek. Az SZKKK augusztus 28-ig várja a főzőcsapatok jelentkezését az eseményre, amelyet a Móri út felújítása miatt részben új helyszínen rendeznek meg a Dózsa György út – Zichy liget – Szekfű Gyula utca – Ányos Pál utca – Benyák Bernát utca – Ősz utca által határolt területen. Nevezés előtt mindenképpen érdemes tanulmányozni az idei helyszín térképét a www.fehervariprogram.hu/lecso oldalon.

Idén is a korábbi években megismert online felület várja az érdeklődőket, amelyet a www.fehervariprogram.hu/lecso oldalon keresztül érhetnek el. A regisztrációs felületen térképészek bevonásával készített, valósághű térképet is találnak a jelentkezők, amelyen a főzőhelyek pontosan beazonosíthatóak. A kiszemelt főzőhelyet a jelentkezők a jegyfoglalási rendszerekből is ismert módon, a helyre kattintva választhatják ki. Telefonon és e-mailen történő jelentkezésre nincs lehetőség. A szervezők kérik, hogy a regisztráció előtt minden jelentkező olvassa át a honlapon az esemény részletes felhívását és a kapcsolódó dokumentumokat.

Fontos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy a regisztrációt követően 5 munkanapon belül be kell fizetni a részvételi díjat – a helyfoglalás kizárólag a befizetés után válik véglegessé. A részvételi díjat a regisztrációt követően online bankkártyás fizetéssel is ki lehet egyenlíteni, ebben az esetben a főzőhely foglalása azonnal véglegessé válik. Lehetőség van az átutalással történő fizetésre is, aki pedig személyesen szeretné befizetni a részvételi díjat, ezt készpénzzel vagy bankkártyával teheti meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti központjának pénztárában. A pénzbefizetésre július 3-tól szeptember 2-ig van lehetőség, a lecsópénztár hétfőn 7.30–18.00, keddtől csütörtökig 7.30–15.00, pénteken pedig 7.30–13.00 óra között tart nyitva.

Az idei már a tizennyolcadik lesz a Lecsófőző Vigasságok sorában, a nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2023-ban a Lecsókirály, a hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa, díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet és a zsűri átad egy különdíjat is. A részvételi díjért cserébe a szervezők tűzifát, tűztálcát, sörpadgarnitúrát, kenyeret és főzőkötényt biztosítanak a résztvevőknek, a lecsó nyersanyagairól a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk.


 

,