Hírek

Ünnepi műsorral köszöntötték a fehérvári nyugdíjasokat

2023. december 13.   ÖKK  

Telt ház előtt rendezték meg szerda délután a hagyományos Nyugdíjasok Karácsonya gálaműsort az Alba Regia Sportcsarnokban. Idén a szépkorú közönség a hazai zenés színházak kiválóságait, Szinetár Dórát, Szendy Szilvit, Egyházi Gézát és Laki Pétert láthatta és hallhatta, akik népszerű operettek és musicalek slágereiből nyújtottak át egy csokorra valót. Az eseményen adták át a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Év önkéntese és Év önkéntes csoportja díjait: előbbit Rubos Viktor, a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum diákja érdemelte ki, utóbbi elismerést pedig a Szárazréti Nyugdíjasklub vehette át.

Székesfehérvár Önkormányzata minden évben az adventi időszakban egy zenés-táncos műsorral köszöni meg a szépkorúak egész éves támogatását, együttműködését és munkáját. Szép hagyomány a városban a közös ünneplés, melynek során az advent végéhez közeledve az idősek együtt kapcsolódhatnak ki, színvonalas produkciókat láthatnak és élvezhetik egymást társaságát. A program előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a megjelenteket.

„Sokéves hagyomány, hogy karácsony előtt néhány nappal, az adventi időszakban találkozunk és egy kis műsorral kedveskedünk. Tesszük ezt azért, hogy megháláljuk azt, hogy önök építették, szépítették ezt a várost. Teszik ezt a mai napig, hiszen a nyugdíjasklubok óriási közösségi munkát végeznek” – fogalmazott a polgármester, aki az adventi időszak alatt tett gesztusok fontosságáról is beszélt. Elmondta, hogy ebben a néhány hétben kicsit talán jobban odafigyelünk a másikra, miközben a karácsonyra, Jézus Krisztus születésére készülünk, aki szeretetet hozott el a világba, az apró gesztusok, kedvességek pedig igazán gyönyörűvé teszik ezt az időszakot. Dr. Cser-Palkovics András külön köszöntötte az önkénteseket, valamint áldott, békés karácsonyt és egészségben, nyugalomban gazdag új esztendőt kívánt a megjelenteknek.

A rendezvény alkalmat adott a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ önkénteseinek elismerésére is. Az SZKKK oklevéllel köszönte meg Rubos Viktor, a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum diákjának egész éves munkáját. Viktor bármibe szívesen bekapcsolódott, legyen az fotózás, kreatív foglalkozás vagy gyerekprogram. Az iskolai közösségi szolgálat keretében ismerhettük meg, de az 50 óra teljesítése után, szerződéses önkéntesként velünk maradt és azóta is aktív segítőnk. Nyitott, kedves, jól bánik a gyerekekkel, igazi csapatjátékos. Szintén oklevelet vehetett át a Szárazréti Nyugdíjasklub, akiket az Év önkéntes csoportjaként díjaztak a rendezvényen. A klub tagjai már 2015 óta aktív segítőink, akikre mindig lehet számítani. Megbízhatók, munkájukra igényesek: nyitott hozzáállásuknak köszönhetően a legkülönfélébb rendezvényeken segítik az SZKKK-t. Az elismerést a klub vezetője, Khaut Magdolna vette át. A díjátadás után Könnyű Vilmosné karácsonyi versekkel köszöntötte a közönséget.

A gálaműsorban a hazai zenés színházak kiválóságait, Szinetár Dórát, Szendy Szilvit, Egyházi Gézát és Laki Pétert láthatta és hallhatta a szépkorú közönség. A művészek népszerű operett- és musicalslágereket énekeltek: többek között elhangzott a Jaj, cica, az Emlékszel még, a Délibábos Hortobágyon és a Te rongyos élet; felcsendült a Szóló szaxofon a Miss Saigonból, a Szépség és a Szörnyeteg betétdala, valamint a Fáradt gályák az Elisabeth című musicalből.

Szöveg: Józsa Dávid, fotó: Kiss László (ÖKK)

 


 

, ,