Hírek, Önkéntesek

…hogy az ünnep még szebb lehetett – köszönet a Fehérvári Advent önkénteseinek

2024. január 11.   ÖKK  

A város Önkormányzata és közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet azoknak az önkénteseknek, akik az adventi időszakban segítették az ünnepváró programok sikeres megvalósítását. Az eseményeket szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ képviseletében Igaz Krisztina szakmai vezető köszöntötte a segítőket a csütörtök délutáni Városházi találkozón.

Sokéves, szép hagyomány, hogy Székesfehérvár közössége közösen készül a karácsonyi időszakra: a Belváros és környezete ünnepi fényekbe és díszekbe öltözik decemberben, adventi vásár és programok várják a látogatókat. A Fehérvári Advent szervezője – az Önkormányzat felkérésére – a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, kollégáik munkáját azonban nagyon sokan segítik, a társintézmények és a városi cégek mellett szerencsére önkéntesek is rendszeresen csatlakoznak hozzájuk.

Az adventi időszakban közel ötven önkéntes dolgozott, akikkel dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán találkozott csütörtökön délután, hogy köszönetet mondjon önzetlen segítségükért. „Nagyon tartalmas néhány hetet tölthettünk közösen az adventi időszakban, ami az Önök segítségével lehetett ennyire szép és örömteli. Büszkén tapasztaltuk, hogy a fehérváriak mellett a környező településekről és távolabbról is sokan eljöttek Székesfehérvárra a karácsonyváró hetekben. Mindenki nevében köszönöm ezt a munkát” – erősítette meg a város polgármestere.

„Nagyon sokféle feladatba kapcsolódtak be önkénteseink. Voltak, akik a kisvonat őrzésében és a Nyugdíjasok karácsonyán segítettek, volt, aki a gyermekcsoportok műsorát követően a tea- és szaloncukorosztásban vett részt, vagy éppen az ünnepi Ikarus-buszos városnézésre érkezőket koordinálta. Tartsátok meg jó szokásotokat!” – kérte Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője, megköszönve a mindenki örömére megvalósult programokat segítők tevékenységét.

Az önkéntesek között sok nyugdíjas szervezet tagjai és diákok, egyetemisták is szép számmal vannak. Nevükben Sebestyén Lászlóné, a Nosztalgia Klub Egyesület vezetője szólt, megköszönve az odafigyelést és megerősítve, hogy a következő programokon is számíthat a város az önkéntesekre. Tenke Eszter pedig egy verssel örvendeztette meg a csütörtöki összejövetel résztvevőit.

Mint elhangzott: a székesfehérváriak és az ide látogatók egy tartalmas, az ünnepvárás időszakát méltón segítő adventet élhettek meg ismét közösen. Ezekből az élményekből és az évvégi, pihenésre is alkalmat adó napokból töltekezhetünk az elkövetkező hónapokban, és szerencsére az idei esztendőben is sok közösségi programra, rendezvényre készülhetünk Székesfehérváron.

Szöveg: Stettler Zsuzsanna, fotó: Simon Erika (ÖKK)

 


 

, ,