Jó gyakorlatok

Jó gyakorlat – Adjunk helyet és teret a művészeknek!

2024. május 24.   SZKKK  

Az Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ lehetőséget kínál, hogy a székesfehérvári önművelődő közösségek összejöveteleket tartsanak, alkossanak és be is mutassák, tagjaik mivel töltik a szabadidejüket.

A Székesfehérvári Művészek Társasága esetében több fórumon és több alkalommal merült fel a kérdés, hogy a sok tehetséges, fiatal alkotó hol tud alkotni, műtermet létrehozni, és hol lehet az a lehetőség, hogy az alkotófolyamatot meg is mutassák az érdeklődőknek.

Egy városvezetői Facebook-poszt alatt került elő ismét a kérdés. Az SZKKK vezetői, látva a kommentet, jelentkeztek a városvezetőnél, hogy a Felsővárosi Alkotóházuk minden feltételnek megfelelve a művészek nyitott műhelyeként működhetne a városban.

A döntés hamarosan meg is született, és 2024-től a Székesfehérvári Művészek Társaságának négy kiváló művésze rendezkedhetett be a házban és kezdhette meg a munkát.

A kölcsönös megállapodásnak köszönhetően elindultak a Társaság nyitott műtermi programjai: a kreatív foglalkozások, kiállítások és közösségi programok egész évben várják a látogatókat.

Az első nyitott műtermi programot már meg is tartották, amelyről a város honlapja is beszámolt: https://www.szekesfehervar.hu/nyitott-mutermek-a-felsovarosi-alkotohazban-mutargyak-szuleteset-kovethetjuk-nyomon

A közösségnek sok sikert kívánunk az Alkotóházban, a közönségnek pedig ezúton is ajánljuk szeretettel a Művészek Társasága programjait!

Vedd át Te is a jó gyakorlatunkat!

Fotók: Bácskai Gergely