Hírek

Virtuóz témák, nagyívű improvizációk a Jazzpénteken

2024. október 18.   Lőrincz Miklós  

A Fusio Group telt házas koncertjével folytatódott az SZKKK Jazzpéntek sorozata a Fürdő soron. A hazai zenei élet neves muzsikusaiból álló, eMeRTon- és Fonogram-díjas fúziós jazz zenekar koncertje nagy sikert aratott.

Az 1992-ben alakult, világszínvonalú fúziós jazz zenekar az elmúlt évtizedekben nyolc albumot jelentetett meg – legújabb, XXX című, 30 éves jubileumi albumukat 2022-ben mutatták be. A zenekar tagjai mindnyájan Magyarország élvonalbeli előadóművészei, 2023 óta pedig Kertész Erika énekesnővel kiegészülve lépnek fel. Így volt ez a pénteki fehérvári koncerten is, amelynek anyagát legutóbbi albumukról válogatta a zenekar – az album néhány, eredetileg instrumentális számára a zenekarvezető Szendőfi Péter utólag angol szövegeket írt Erika számára, akinek egyedi énekhangja és előadásmódja tökéletesen illik az együttes hangzásához, nagyon jól harmonizál az egyébként rendkívül virtuóz és dinamikus témákkal, nagyívű improvizációkkal. Az egyes számokat Szendőfi Péter történetekkel kötötte össze, főleg azok születésével kapcsolatban, amelyek között meghatározó volt az utazás motívuma.

A zenekar tagjai: Elek István – szaxofon, Kormos János – gitár, Horváth János – billentyűs hangszerek, Szuna Péter – basszusgitár, Szendőfi Péter – dob és Kertész Erika – ének.

 


 

,