VII. Borsófesztivál

2021. június 1.   SZKKK  

Mikor:
2022. június 18., szombat @ 10:00 – 16:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-06-18T10:00:00+02:00
2022-06-18T16:00:00+02:00
Hol:
a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
Ingyenes

 

A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ ebben az évben is megrendezi hagyományos közösségi főző eseményét, a sorban a hetedik Borsófesztivált, amelyre június 15-ig lehet jelentkezni. Az esemény helyszíne idén is a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar, időpontja pedig június 18., szombat. A szervezők gyerekprogrammal és szórakoztató műsorral is készülnek a 10 órakor kezdődő eseményre.

Első alkalommal 2015-ben hívták közös főzésre a zöldborsó „híveit” a szervezők: az ötletgazda a rendezvény sorsát azóta is szívén viselő Szöllősi Istvánné, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke volt. Hat éve még csak néhány család főzött együtt, de a jó hangulatú, családias rendezvény híre gyorsan elterjedt, és évről évre egyre többen jelentkeztek, hogy megmutassák: borsóból bármit is lehet főzni.

A rendezvény helyszínén a szervezők biztosítják a zöldborsót, a főzőhelyet, a tűzifát, a sörpadot és az asztalt (szükség esetén akár a bográcsot is). Minden egyebet, ami a főzéshez kell – fűszereket, a tálaláshoz tálat, a kóstoláshoz tányért, evőeszközt, poharakat stb. – a főzőknek kell magukkal hozniuk. Az immár hetedik alkalommal megszervezett Borsófesztiválon hagyományosan bármit lehet sütni-főzni zöldborsó felhasználásával, lényeg, hogy az étel a helyszínen készüljön.

A háromtagú zsűri az első három helyezettet jutalmazza egy-egy serleggel, ezen kívül különdíjat kap a legszebben tálalt, illetve a közönség által legfinomabbnak ítélt étel készítője is.

Az esemény helyszíne a közösségi központ tágas, szép kertje, ahol játszótér is található, de a gyerekek számára kézműves foglalkozást, játékokat és ügyességi versenyt is kínálnak a szervezők. A borsós ételek mellé a Damniczki Cukrászda hozza a desszertet: a rendezvény résztvevői délben gyümölcsfagyit kóstolhatnak. A nap során Unyi József hangulatos aláfestő zenét szolgáltat, és az eseményt szórakoztató műsor is színesíti: a Marcali 3 Tenor 13.30-tól lép a közönség elé.

Részletes program:

10.00  A főzőverseny kezdete

10.00 órától  Unyi József muzsikál

12.00  Gyümölcsfagyi-kóstolás a Damniczki Cukrászda jóvoltából

13.00  MissCsipop Dance tánciskola növendékeinek bemutatója

13.30–14.15  Marcali 3 Tenor

Egész nap: fajátékok, játszótér, ügyességi verseny és kézműves foglalkoztatók a kertben

A Borsófesztiválra nevezési díj nincs,  jelentkezni az ötletgazda-szervezőnél, Szöllősi Istvánnénál lehet a +3620/321-8998-as telefonszámon vagy a selyembokor@gmail.com e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2022. június 15., szerda