Fehérvári Advent 2022 – december 3.

2022. november 23.   SZKKK  

Mikor:
2022. december 3., szombat, 10:00 – 19:00
2022-12-03T10:00:00+01:00
2022-12-03T19:00:00+01:00
Hol:
Székesfehérvár, Belváros
Székesfehérvár
Belváros
Költség:
Ingyenes

December 3., szombat

17.00–21.00  Interaktív játékos vetítés – Évek óta kedves színfoltja a Fehérvári Advent programjának Falvay Miklós médiaművész fényjátéka, amelyet a művész nagylelkű felajánlásának köszönhetően idén is megtalálnak a belvárosban járók a Varkocs-szobornál. Kicsiknek és nagyoknak is mókás perceket szerez a kinect játék, amelyben hópelyhekre „vadászhatunk”. (Varkocs-szobor)

17.30  Élő adventi naptár  – meglepetés minden napra (Városház tér,  Adventi színpad)

 

Ajánljuk még erre a napra:

10.00–16.00  Advent a Rác utcában – Kalandozások a textilek birodalmában. A Fehérvári Kézművesek Egyesülete szakmai napja „A mesés Kelet” címmel a Rác utcai Kézművesek Házában. A nap folyamán délelőtt előadásokat hallhatnak az érdeklődők a tamburhímzésről és a török szőnyegekről, délután pedig a témához kapcsolódóan gyakorlati foglalkozásokat tartanak a mesterek. (Kézművesek Háza, Rác utca)

10.00 órától Ölelés az elfogadásért – Hagyományteremtő esemény a Fogyatékosok világnapján.

December 3-a a Fogyatékosság világnapja. Ezek a „különleges képességű” emberek a legtisztább szívű emberek, legtöbbjük nagyon szeret ölelkezni, ebből adta magát a hagyományteremtőnek szánt esemény hívó gondolata, címe. A rendezvény célja, hogy megmutassa: nincsenek különbségek, de megmutassa azt is, hogy a sérült embereket gondozó családok milyen küzdelmeken mennek át nap mint nap. Az esemény napján 10 órára várják a résztvevőket az Országalmánál, amit ép és sérült emberek fognak „körülölelni”, majd a felszólalók után a Városház téren felállított színpadon különböző csoportos, illetve egyéni produkciókat láthatnak a jelenlevők: az érintett gyerekek és felnőttek mutatkoznak be. Ki-ki egy-egy szavalattal, énekes, vagy éppen zenés fellépéssel, de még dzsúdó bemutatóval is kedveskedik a résztvevőknek. A program kezdeményezője Kovács Szilvia, a Fehérvár Médiacentrum munkatársa, maga is érintett anyuka, nála jelentkezhet, aki színpadi produkcióval készül.

10.00–19.00  Jótékonysági és kézműves vásár (Püspöki Palota, Adventi udvar)

14.30–16.00  Mikulásváró kézműveskedés – A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban hagyomány, hogy Mikulás napja közeledtével megemlékeznek Szent Miklós püspökről. Tóth Eszter vezetésével karácsonyfadíszeket készíthetnek az érdeklődők, melyeket az elmúlt évekhez hasonlóan a Karitász Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézmény lakói számára ajándékoz a múzeum. A foglalkozás végére pedig különleges vendéget hívnak a résztvevőkhöz. A foglalkozáshoz szükséges alapanyagokat a megvásárolt belépőjegy ára tartalmazza. A foglalkozás 20 fős maximum létszámhoz és regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet Pásztor Katalin múzeumigazgató-helyettesnél az info@szenteknyomaban.hu e-mail-címen december 1-ig. (Egyházmegyei Látogatóközpont, Lakatos u. 7., belépőjegyes, regisztrációköteles)

16.00  Mikulásváró Kisfaludon – Szombaton délután megérkezik a Mikulás Kisfaludra! A nagyszakállú érkezéséig a Szedtevette zenekar gyermekjátszó táncházában múlathatják az időt a gyerekek Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével. A belépő  500 forint, a befizetést követően november 20-ig lehetett jelentkezni a programra. (Kisfaludi Közösségi Ház)

16.30  Adventi gyertyagyújtás Spányi Antal megyés püspök adventi gondolataival – a színpadon a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus iskolásainak adventi műsora (Püspöki palota, Adventi udvar)

16.30, 17.20 és 18.00  Adventi fényvonat – A feldíszített városnéző fényvonaton ülve, ünnepi dallamok kíséretében, puha plédbe burkolózva megcsodálhatjuk az ünnepi díszbe öltözött város különleges fényeit. Az utazás ideje fél óra. (Indulás a Városház térről, jegyvásárlás: Tourinform iroda, Oskola utca 4.)

17.00  Mikulás táncház – A program elején adventi kézműves foglalkozás várja a családokat, akik karácsonyi tobozdíszt készíthetnek Pintérné Markovich Marcella irányításával. A gyermekjátszó 18 órakor kezdődik Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével – közben megérkezik a Mikulás is. A fél nyolckor induló táncházi mulatság házigazdája Németh Gergő, a talpalávalót a Galiba zenekar húzza. (Táncház, belépődíjas)


ÁLLANDÓ PROGRAMOK:

Mesebeli gőzös a város karácsonyfája alatt:

  • hétköznapokon 16–19 óra, valamint az Adventi színpadon zajló délelőtti gyermekműsorok ideje alatt 9–12 óra között,
  • szombaton és vasárnap 16–20 óra között

Meglepetés minden napra: élő adventi naptár december 1-től 23-ig 17.30-kor az Adventi színpadon

„Betlehemi szép csillag” adventi kézműves kiállítás: december 20-ig, hétfő–szombat 13–18 óra és vasárnap 15–18 óra között a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban

Adventi vásár december 24-ig a belvárosban


A programok ingyenesek, a belépődíjas rendezvényeket jeleztük. 

A szervezők fenntartják a jogot a programváltoztatásra.

A Fehérvári Advent részletes programja »