Fehérvári Advent – december 5.

2021. november 26.   SZKKK  

Mikor:
2021. december 5., vasárnap, 08:00 – 21:00
2021-12-05T08:00:00+01:00
2021-12-05T21:00:00+01:00
Költség:
Ingyenes

December 5., vasárnap

15.00–19.00  Kézműves délután a Terembura Kulturális Egyesülettel: Küldj egy lapot karácsonyra(Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, Fürdő sor 3.)

Készíts egyedi és különleges karácsonyi képeslapokat színes, unatkozó papírdarabokból, papírkivágásos technikával. Karácsonyig még célba ér a jókívánság!
15 órától folyamatosan: Okoskodó Társasjátéksarok – közös játék családoknak, barátoknak
A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Ficsak Székesfehérvár segítségével valósul meg. 

17.00–21.00  Interaktív játékos vetítés (Varkocs-szobor)

17.00–21.00  Holografikus adventi vetítés (Zichy liget)

17.30  Meglepetés minden napra: élő adventi naptár (Városháza ablakai)

17.35  Az Alba Regia Vegyeskar adventi műsora  (Adventi színpad, Városház tér)

Az Alba Regia Vegyeskar története több mint száz évre nyúlik vissza, a kórus jogelődje az 1892-ben alapított Déli Vasúti Dalárda, amely 1949-ben alakult MÁV Vegyeskarrá. Az Alba Regia nevet 1971-ben vette fel a kórus, amely a legendás karnagy, Kneifel Ferenc vezetésével már a következő évben megszerezte az első országos minősítést. A színvonalas műsorok, az itthoni elismerések nyomán számos külföldi meghívásnak is eleget tettek az elmúlt évtizedekben. A kilencvenes évek elején az Alba Regia egyesült az Ikarus Kórussal, azóta a Fricsay-díjas Kneifel Imre vezeti a vegyeskart, amelyet 2000-ben hivatalosan is hangversenykórussá minősítették. Repertoárjukon a zeneirodalom kiemelkedő művei szerepelnek. Rendszeres résztvevői a hangversenybérlet-sorozatok koncertjeinek, a városi rendezvényeknek, a Zenei Világnapon, a Musica Sacrán tartott előadásoknak.

18.00  A város adventi koszorúján Törő Gábor országgyűlési képviselő és Tóth Tamás esperes gyújtja meg a második gyertyát (Adventi színpad, Városház tér)

18.05  A Seres Brothers adventi kiskoncertje (Adventi színpad, Városház tér)

A Seres Brothers gitáros-énekes tagjait a Fivérek együttesből ismerhetik a latinos hangulatú zenék kedvelői. A muzsikus családba született Seres Róbert és Seres Krisztián fivérük, Antal és két másik zenész társaságában résztvevői voltak a 2010-es Megasztárnak: a tehetségkutató révén szereztek országos ismertséget, komoly rajongó táboruk alakult, koncertjeikre népes közönség kísérte őket. A Fivérek együttes 2014-ben megszűnt, néhány éve azonban a Seres Brothers, azaz Krisztián és Róbert ismét jelen van a színpadon. Karácsonyi hangulatú műsorukban ismert magyar és világslágereket hallhat a közönség.

Sötétedéstől: ünnepi fényfestés (Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épülete, Fürdő sor 3.)

 

Ajánljuk még erre a napra:

10.00–18.00  Advent a Rác utcában: „Adjon Isten sokakat, szép karácsony napokat…” – karácsonyfa-díszítő és ajándékkészítő kézműves foglalkozások; mézeskalács sütése és díszítése; karácsonyi dalok, mesék; adventi forgatag: kézműves tárgyak vására az udvarban (Kézművesek Háza)

10.00–19.00  Jótékonysági és kézműves vásár (Püspöki Palota, Adventi udvar)

10.30  Adventi szentmise és zenés áhítat – közreműködik az Ars Oratoria Kamarakórus, vezényel Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy (Szent Imre-templom)

11.00 és 16.00  Fagyvirág és vattacukorfelhő – avagy: titokzatos légköri jelenségek a Mikulásgyár felett. Interaktív meseelőadás gyermekeknek, családoknak (Igéző) (Belépődíjas)

Élőzenés, izgalmas Mikulásváró műsorra invitálja a családokat a Szabad Színház az Igézőbe. A résztvevő gyerekek előzetes regisztráció alapján csomagokat is kapnak a Mikulástól. Regisztráció (és esetleges allergiák jelzése), jegyrendelés: www.facebook.com/igezo vagy személyesen a Basa u. 1-ben hétköznap 14.00–19.00-ig

14.00  Advent vasárnapi előadások: Ajándékozz egészséget 1. – szívmelengető gyógyfüves-mézes finomságok, Lencsés Rita előadása. A helyszínen maximum 30 főt tudnak fogadni, érkezési sorrendben (SZIKM – Országzászló tér)

14.00–17.00  Mikulásváró családi délután (Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar)

15.00  Találkozz a Mikulással Maroshegyen!

A Mikulás csengőszóval, ünnepi dallamokkal, szaloncukorral érkezik az utcákba és több állomáson megállva fogadja a gyerekek énekét, köszöntését. A pontos útvonal tervezett időpontjai és a megállóhelyek listája a művelődési ház honlapján és Facebook-oldalán olvasható. Indulás a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár elől hintón

16.00–18.00  Mikulásváró családi délután (Csalai Közösségi Tér)

17.00  A Karosi-Kovács-Rieger trió koncertje (Karosi Júlia – ének, Kovács Linda – ének, Rieger Attila – gitár). A koncerten legfeljebb 45 főt tudnak fogadni érkezési sorrendben! (Szent István Király Múzeum, Városi Képtár – Deák Gyűjtemény)


Állandó programok: 

Mesebeli gőzös a város karácsonyfája alatt:

  • hétköznapokon 16–19 óra között, és az Adventi színpadon zajló délelőtti gyermekműsorok ideje alatt 9–12 óra között, 
  • szombaton és vasárnap 16–20 óra között

Meglepetés minden napra: élő adventi naptár december 1-től 23-ig 17.30-kor a Városháza ablakaiban

Adventi vásár december 24-ig a belvárosban

„Betlehemi szép csillag” adventi kézműves kiállítás: december 22-ig, hétfő–szombat 13–18 óra és vasárnap 15–18 óra között a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban


Az adventi programok ingyenesek, a belépődíjas rendezvényeket jeleztük. A rendezvények az aktuális időpontban érvényes jogszabályoknak, rendelkezéseknek megfelelően látogathatók.

A szervezők fenntartják a jogot a programváltoztatásra.

 

A Fehérvári Advent részletes programja »