Gyereknapi délután Öreghegyen

2021. május 21.   SZKKK  

Mikor:
2021. május 29., szombat @ 14:00 – 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2021-05-29T14:00:00+02:00
2021-05-29T18:00:00+02:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
Ingyenes

Az idei gyermeknap is számtalan érdekes, izgalmas programot kínál a legifjabb korosztálynak. Május 29-én, szombaton 14 és 18 óra között az Öreghegyi Közösségi Házban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai szórakoztató programokkal várják a kicsiket és nagyokat.

A vendégek láthatják a Ziránó Színház bábelőadását és találkozhatnak Sarkadi Bence világjáró marionettfiguráival is. A Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület segítségével visszarepülhetnek a honfoglalás és az államalapítás idejére, hogy megismerjék a hadi hagyományokat, a Tálos Alapítvány zeneovijában pedig Varró János és Bergerné Szőnyi Anna várja majd őket sok szép dallal és különleges hangszerrel. A délután folyamán Fabók Mancsi Bábszínháza kínál még szórakozást a vendégeknek, emellett a Terembura egyesület foglalkoztatja majd a rejtélyeket kedvelő gyerekeket, akik sok fajátékot is találnak a kertben.

Részletes program:

14.00  A halhatatlanság országa – Fabók Mancsi Bábszínháza (színpad)

14.00  Zeneovi Szőnyiné Berger Annával és Varró Jánossal (kert)

15.15  Világjáró marionettek – Sarkadi Bence műsora (színpad)

16.30  Hagyományőrző bemutató és középkori játékok – Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület (kert)

17.15  Pulcinella kertészkedik – a Ziránó Színház bábelőadása (színpad)

Egész délután: rejtélyek nyomában a Terembura Kulturális Egyesülettel, fajátékok a kertben, Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub a hátsó udvaron, a kemencéknél

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja!

A gyereknapon kezdődik, de egy héten át, május 29-től június 7-ig lehet majd játszani azt a kutakodós-megfigyelős játékot, amelyet a Hetedhét Játékmúzeummal közösen szerveztek meg az SZKKK munkatársai. A Babaszobák nyomában elnevezésű játék négy helyszínén két-két tablót találnak az érdeklődők, rajtuk a múzeumban látható enteriőrök fotójával. A képekről azonban „eltűnt” néhány részlet – ezeket kell megtalálniuk a gyerekek a játékhoz kapott füzet segítségével: a hiányzó darabokat matricákon ragaszthatják be a füzetbe a kutatásban résztvevő gyerekek. A füzeteket az információs pontokon találják majd meg az érdeklődők.

A programok létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.