Húsvétváró Feketehegy-Szárazréten

2024. február 28.   SZKKK  

Mikor:
2024. március 30., szombat @ 14:00 – 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2024-03-30T14:00:00+01:00
2024-03-30T18:00:00+01:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Harcos Edina
+3670/642-2870

Húsvétváró családi délutánt rendez az SZKKK a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban: március 30-án, szombaton 14 órától népi játékpark, termelői és kézműves vásár, tojáskereső és tojásvadászat, óriásmesekép-festés, cukorágyú, tojásfestés, tojásfakészítés és buborékjátszó várja a városrészben élőket. A rendezvény ingyenes.

A húsvét, az ünnepi készülődés jegyében szervezi idei első tavaszi családi délutánját a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar nagyszombaton. A népi játékparkban 15 nagy méretű fajátékkal játszhatnak a gyerekek, kifesthetnek egy óriási meseképet, buborékjátszóban óriásbuborékokat bűvölhetnek, csuhényuszit készíthetnek és természetesen tojást is festhetnek.

A tojás fontos szerepet játszik a többi programban is: a tojásvadászatban meglepetésekkel töltött tojásokat kell kosárba szedni, a tojáskeresőn pedig az intézmény kertjében eldugott, ajándékokkal töltött tojásokat kell megkeresni, vagyis senki sem távozik üres kézzel a rendezvényről, ahol az égből is hullik majd cukorka, egy cukorágyúnak köszönhetően. Az utolsó perces húsvéti ajándékok is beszerezhetők az eseményen: a vásárban kézművesek és termelők kínálják portékáikat.

A rendezvényen készül tojásfa is: a program keretében festett tojásokat a helyszínen feltehetik majd a fára a családok, de arra is van lehetőség – egészen április 7-ig –, hogy a városrészben élők elhozzák és a többi közé helyezzék az otthon díszített tojásokat – legyen minél színesebb a közösség tojásfája! A szervezők azt kérik, hogy a tojások olyan anyagból készüljenek, amely jól bírja az időjárás viszontagságait.

Az esemény sajtónyilvános.