Nyúllal nyitunk – Húsvétváró családi délután

2023. március 6.   SZKKK  

Mikor:
2023. április 1., szombat @ 14:00 – 17:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-04-01T14:00:00+02:00
2023-04-01T17:00:00+02:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Harcos Edina
+3670/642-2870

A kényszerű „téli álom” után áprilisban újra kinyitnak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai. Az első városrészi rendezvény a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban lesz: április 1-jén, szombaton húsvétváró délutánra invitálják a családokat, többek között nyuszi- és báránysimogató, húsvéti játszópark, arcfestés, bábszínház és tojásfakészítés is szerepel a programok között. Az ingyenes esemény 14 órakor kezdődik és 17 óráig tart.

Április első szombatján újra kinyitja kapuit a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: a húsvét, az ünnepi készülődés jegyében családi délutánra várják az érdeklődőket a szervezők. A délután kettőkor kezdődő eseményen sok-sok játék, kézműves foglalkozás és más program közül választhatnak majd a gyerekek.

A húsvéti játszóparkban például 15 nagy méretű fajátékkal játszhatnak, de kipróbálhatják a tojáságyút is, amivel színes tojásokat lehet kilőni a nyuszi céltáblájára. Lesz nyuszi- és báránysimogató, nyulas horgászat. A húsvéthoz kapcsolódó bábszínházi előadás 16 órakor kezdődik. A sok nyúl mellett ló is érkezik a programra, lovagolni is lehet majd. Az arcfestés sem marad ki a kínálatból, és természetesen kézműves foglalkozásokat is ajánlanak a szervezők.

A rendezvényen készül tojásfa is: a program keretében festett tojásokat a helyszínen feltehetik majd a fára a családok, de arra is lesz lehetőség – egészen április 10-ig –, hogy a városrészben élők elhozzák és a többi közé helyezzék az otthon díszített tojásokat: legyen minél színesebb a közösség tojásfája. A szervezők azt kérik, hogy a tojások olyan anyagból készüljenek, amely jól bírja az időjárás viszontagságait.