Pesovár-verseny, előválogató: Bicske

2023. február 1.   SZKKK  

Mikor:
2023. február 3., péntek, 14:00
2023-02-03T14:00:00+01:00
2023-02-03T14:15:00+01:00
Hol:
Prelúdium Művészeti Iskola
Bicske
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Kopcsai Margit
+3620/665-7583

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület a 2022/2023-as tanévben ismét meghirdette a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt. Idén több mint száz produkcióval több mint ötszázan neveztek a hagyományos megmérettetési lehetőségre.

A területi bemutatókat február 3-án Bicskén, február 9-én és 28-án Székesfehérváron, február 16-án Dunaújvárosban, február 22-én Tordason és március 10-én Abán tartják háromfős szakmai zsűri előtt. A zsűri tagjai: dr. Juhász Katalin, a BTK Néprajztudományi Intézet tudományos főmunkatársa, néprajzkutató, népdalénekes, Krajcsó Bence, okleveles ének-zene és népzenetanár, a Népművészet Ifjú Mestere, Kubinyi Júlia, Népművészet Ifjú Mestere címmel kitüntetett, Junior Prima-díjas népdalénekes.

Az előválogatókon bemutatott produkciókat pontozásos rendszerben értékelik, a fellépők rövid szakmai visszajelzést és emléklapot kapnak a részvételért. Az összes előválogató végeztével a zsűri egy összesített értékelés során dönti el, hogy ki jut tovább a döntőbe. Továbbjutásra a legmagasabb pontszámot elérőknek lesz lehetőségük, az általános és a művészeti iskolás fellépőkből fele-fele arányban.

Az eredményt a szervezők március 14-ig a www.fehervariprogram.hu weboldalon teszik közzé, valamint a továbbjutók felkészítő tanárait közvetlenül is tájékoztatják.

A megyei döntőt ebben a tanévben – a korábbi tapasztalatok alapján – külön tartják majd az alsó és felső tagozatos korosztálynak március 30-án és 31-én a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban.

A rendezvények szabadon látogathatók, a közönség számára a belépés ingyenes.

A bicskei elődöntő fellépői:

Pacsirták Szlavóniai karikázók
Mester Zsófianna – Miskolczi Réka    Dél-dunántúli dallamok
Horváth Rebeka Nyírségi dallamok
Szabó Gellért Rábaközi táncdallamok
Horváth Zádor Bogyiszlói ugrósok
Szövényi Hajna Viola Dél-alföldi dallamok
Balla Gyöngyi – Horváth Zsolna Zoborvidéki lakodalmas dallamok
Szabó Sára Kalocsai táncdallamok
Jalkóczi Laura Gyermekjátékdalok
Minorics Léna – Izinger Boróka Gyermekdalok
Balogh Nikolett Dunántúli dallamok
Lebics Flóra – Nádas Emma Dunántúli dallamok
Kácsor Kíra Szatmári népdalok
Pintyőkék Moldvai dallamok