Salétrom utcai piknik

2021. szeptember 10.   SZKKK  

Mikor:
2021. szeptember 26., vasárnap, 14:00 – 18:00
2021-09-26T14:00:00+02:00
2021-09-26T18:00:00+02:00
Hol:
Németh László Általános Iskola előtti tér
Székesfehérvár
Salétrom utca 4–6.
Költség:
Ingyenes

Bábszínház, koncert, hangszerbemutató, cirkuszi játékok – színes programmal várja a vendégeket a Salétrom utcai piknik szeptember 26-án, vasárnap délután a Németh László Általános Iskola előtti téren, ahol fellép Závodszky Noémi is. A rendezvény ingyenes.

Az első iskolában töltött hónap végére kellemes vasárnapi kikapcsolódást ígér a családoknak a Salétrom utcai piknik. A Németh László Általános Iskola, vagy ahogy szintén sokan ismerik, a Kígyós iskola előtti térre várják a vendégeket. A szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ  munkatársai bíznak a szép időben, de ha az időjárás mégsem lesz kegyes, akkor az iskola ad helyszínt a programoknak.

Részletes program

14.00  Robin Hood – az Illaberek Bábszínház élőszereplős interaktív bábelőadása

15.00  Varró János hangszerbemutatója

16.00  Pitypang mesezenekar

17.00  Időutazás a zenében – Alexa Ákos retro könnyűzenei műsora 

17.30–18.00  Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművészének zenés műsora

Egész délután:  kézműves foglalkozások, Varázslatos Cirkuszi Akadémia – artistaképző öt állomással

Délután kettőkor indul a kaland az Illaberek Bábszínház élőszereplős, interaktív előadásával, amelyben a szegények gyámolítójáról, Robin Hoodról mesélnek a gyerekeknek. A mese után zenés program következik: Varró János érkezik, aki sokféle hangszert, hangkeltő eszközt is hoz magával – és azt is megengedi, hogy akinek kedve van, néhányat ki is próbáljon ezek közül. A Pitypang mesezenekar négy órakor kezd játszani, a főként saját szerzemények mellett örök érvényű dalok is elhangoznak majd a műsorban, amelyet 0–99 éves korig ajánlanak a zenészek.

A felnőtteknek szóló programrész zenés időutazással kezdődik: Alexa Ákos retro könnyűzenei műsorában ismert könnyűzenei dalok csendülnek fel, a délután zárásaként pedig a Vörösmarty Színház közkedvelt művésze, Závodszky Noémi zenés műsorát élvezheti a közönség.

A gyerekeket egész délután kézműves foglalkozások várják, lesz sok játék, és ismét eljön Fehérvárra a Varázslatos Cirkusz Akadémia, amelynek állomásain a kicsik és kicsit nagyobbak, de akár a felnőttek is kipróbálhatják magukat egyensúlyozó vagy erőművészként is.