Slow fashion 4.0

2022. május 10.   SZKKK  

Mikor:
2022. május 15., vasárnap @ 16:30 – 2022. június 18., szombat @ 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-05-15T16:30:00+02:00
2022-06-18T18:00:00+02:00
Hol:
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Fürdő sor 3.
Költség:
Ingyenes

Hétköznapi és alkalmi viseletek minőségi anyagokból, finom, elegáns, nőies darabok, amelyek modernek és időtállóak is egyben – a 21. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében Slow fashion 4.0 címmel nyílik kiállítás Szerencsés Gabo divattervező ruháiból, kiegészítőiből és kreatív munkáiból a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében május 15-én, vasárnap.

Már gyerekként is tudta, hogy művészettel akar foglalkozni. Sok minden érdekelte, végül a textilek világát választotta. Szerencsés Gabo a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, majd Barcelonában mélyítette el a szakmai tudását. A textil szakon több területet is kipróbált: készített gobelineket, foglalkoztatták a gépi kötés programozásának rejtelmei, a szitázás technikái, de igazi szenvedélye a ruha és a kiegészítők tervezése. Főként női kollekciókkal jelentkezik, de egyedi felkéréseknek eleget téve folyamatosan tervez férfiak számára is.

Kizárólag minőségi alapanyagokból dolgozik, előszeretettel használ finoman kidolgozott bőrt. „Egy valódi selyem ruha, egy minőségi kabát vagy éppen egy jól megvarrt bőrtáska évtizedekig a társunk lehet, ezért, ha úgy vesszük, a minőségre való törekvés egyszerre befektetés és környezettudatossága” – fogalmazott a tervező egy interjúban. A ruhák szabásvonala rafinált, tervezőjük különös hangsúlyt fektet a variálhatóságra, a hordhatóságra és az izgalmas részletmegoldásokra. A Gabo Szerencsés márka azokhoz a nőkhöz szól, akik a hétköznapokon is szeretnek elegánsak lenni, szívesen hangsúlyozzák nőiségüket, és kerülik a sematikus megoldásokat. A tervező szerint a nőiességről alkotott kép nem határolható be egyetlen stílusba, állandó változás és kísérletezés jellemezi, így a márka kínálatában kapszulakollekciók és basic darabok egyaránt szerepelnek. „Az öltözködés az önkifejezés része, használjuk ezt ki, legyünk önazonosak és egyediek!” – vallja Szerencsés Gabo.

A kiállítás megnyitója május 15-én, vasárnap 16.30 órakor lesz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ kiállítótermében. A kiállítás megnyitóján a divattervezővel Király Fanni ékszertervező beszélget, a tárlat június 18-ig tekinthető meg a ház nyitvatartási idejében.