Szent Mihály-napi piknik

2021. szeptember 21.   SZKKK  

Mikor:
2021. október 2., szombat @ 10:00 – 20:00 Europe/Budapest Időzóna
2021-10-02T10:00:00+02:00
2021-10-02T20:00:00+02:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
Ingyenes

Egész napos rendezvényre hívja a vendégeket október első hétvégéjén a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: a Szent Mihály-napi piknik hagyományos családi programjában meseelőadás, bűvész show, kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket, a színpadon fellép Buch Tibor és Nagy Feró is. A piknik része a délután négykor kezdődő, Fejér színei című megyei néptáncos találkozó, amelynek keretében 17 együttes mutatja be egy-egy koreográfiáját.

Részletes program

10.00–10.30  Free Spirit táncbemutató (Szabadtéri színpad)

10.30–11.30  Ács Tamás-Varró Dániel: A leprikónok átka – interaktív mesejáték (Sátor színpad)

11.30–12.00  Mollini interaktív, humoros, zenés bűvész show-ja (Szabadtéri színpad)

12.10–12.15  Szigli István önkormányzati képviselő köszöntője (Szabadtéri színpad)

12.15–12.45  Buch Tibor zenés műsora (Szabadtéri színpad)

10.00–18.00  Kézműves foglalkozások, gyermekjátékok, óriás labirintus, artistaképző akadálypálya, labdavezető ügyességi pálya a kertben

10.00–19.30  Büfé

16.00–18.30  „Fejér színei” – Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Találkozója (Szabadtéri színpad)

Szervező: Alba Regia Táncegyesület, résztvevők: Alba Regia Táncegyüttes (Székesfehérvár), Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja (Székesfehérvár), Ikarus Senior Táncegyüttes (Székesfehérvár), TáncolKODÓ Táncegyüttes (Székesfehérvár), Sárrét Néptáncegyüttes (Szabadbattyán), Adony Táncegyüttes – Salina (Adony), Nagyvenyimi Táncegyüttes, Mezőfalvi Néptáncegyüttes, Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, Baracs Néptáncegyüttes, Barkócaberkenye Néptánccsoport (Csókakő), Százszorszép Táncegyüttes (Martonvásár), Szent György Táncegyüttes (Iszkaszentgyörgy), Madocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes, Pyrgos Zenekar és Táncegyüttes (Beloiannisz) Saarer Tanzgruppe (Szár), Zorica Tánccsoport (Ercsi), Galiba zenekar (Székesfehérvár), Szedtevette zenekar (Székesfehérvár)

A találkozó zárásaként a Táncházban 20.00 órától a „Puszták Népe Front” zenekar koncertje, majd 21.00 órától táncházi mulatság

19.00–19.30  Nagy Feró (Szabadtéri színpad)

Sokszínű eseménynek ígérkezik a Szent Mihály-napi piknik október 2-án, szombaton, amely délelőtt 10.00 órakor kezdődik a Szárazréti Közösségi Központban. A színpadon elsőként a Free Spirit Dance  tehetséges táncosainak bemutatóját láthatja a közönség, majd egy meseelőadás következik. Varró Dániel A leprikónok átka című „kis viking komédiáját” Ács Tamás színész játssza el a gyerekeknek a parkolóban felállított sátorban: a történet csupa játék és kaland, amelynek a kis nézők is részesei lehetnek. Az előadást hatévesnél idősebbeknek ajánlják. 

Interaktív, humoros, zenés bűvész show varázsolja el a nagyérdeműt fél tizenkettőkor: Mollini, azaz Moltész Gyula trükkjeit láthatja a közönség a színpadon. Délben sokak kedvence, Buch Tibor színész-énekes zenés műsora következik, aki örökzöldeket, operettslágereket ad elő. Este hét órakor pedig egy egészen más stílus képviselője, Nagy Feró érkezik majd a színpadra. A nap folyamán este hat óráig kézműves foglalkozások és játékok várják a gyerekeket a ház hangulatos kertjében.  

Délután négy órakor kezdődik a Fejér Színei – Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Találkozója, amelynek szervezője az Alba Regia Táncegyesület. A találkozó keretében 17 táncegyüttes mutatkozik be egy-egy koreográfiával. A fellépők: az Alba Regia Táncegyüttes, az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja, az Ikarus Senior Táncegyüttes és a TáncolKODÓ Táncegyüttes Székesfehérvárról, a szabadbattyáni Sárrét Néptáncegyüttes, az Adony Táncegyüttes – Salina, a Nagyvenyimi Táncegyüttes, a Mezőfalvi Néptáncegyüttes, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a Baracs Néptáncegyüttes, a csókakői Barkócaberkenye Néptánccsoport, a martonvásári Százszorszép Táncegyüttes, az iszkaszentgyörgyi Szent György Táncegyüttes, a Madocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Pyrgos Zenekar és Táncegyüttes Beloianniszból, a Saarer Tanzgruppe Szárról, a  Zorica Tánccsoport Ercsiből. A táncosokat élőzenével kíséri a fehérvári Galiba és a Szedtevette zenekar. A találkozót követően a néptáncos program a Malom utcai Táncházban folytatódik, ahol este nyolckor ad koncertet az ARTE tagjaiból alakult Puszták Népe Front együttes, a napot pedig táncházi mulatság zárja.