Jazzpéntek: Marcello Sebastiani Trio

2022. május 18.   SZKKK  

Mikor:
2022. június 3., péntek @ 19:00 – 20:30 Europe/Budapest Időzóna
2022-06-03T19:00:00+02:00
2022-06-03T20:30:00+02:00
Hol:
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Székesfehérvár
Fürdő sor 3.
Költség:
1200 Ft

A Marcello Sebastiani Trio lesz a Jazzpéntek vendége júniusban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. Marcello Sebastiani az olasz jazzélet meghatározó bőgős egyénisége, magyarországi turnéján a hazai jazz két kiválósága, Gáspár Károly zongorista és Bágyi Balázs dobos lesz a partnere. A fehérvári koncert június 3-án, pénteken 19 órakor kezdődik. Jegyek 1200 forintos áron elővételben és a helyszínen is kaphatók.

Folytatódik a pénteki jazzestek sora a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban: június 3-án a Marcello Sebastiani Trio lép színpadra a házban. A kiváló olasz bőgős Pescarában szerezte diplomáját, a klasszikus és a jazz zene területén is sokat dolgozott. Zenei pályafutását Abruzzo környéki jazz zenészekkel kezdte, később neves európai és amerikai muzsikusokkal játszott együtt – a mainstream jazztől a progresszív jazzig, az etno zenétől a bluesig és a latin zenéig sokféle stílusban. Résztvevője volt számos nagy jazzfesztiválnak, 2007-ben Székesfehérváron is fellépett. A zenélés mellett Sebastiani tanít is, egyénre szabott módszerével számos ifjú muzsikussal foglalkozott az évek során.

Bágyi Balázs Artisjus- és Gramofon-díjas jazz-dob előadóművész, zeneszerző, zenetanár, a Magyar Jazz Szövetség jelenlegi elnöke. Kitüntetéses diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékén szerezte, mára a hazai, illetve a nemzetközi jazz-élet elismert és sűrűn foglalkoztatott művésze. Az európai színtér mellett az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában is gyakran turnézik, részt vesz multikulturális együttműködésekben. A saját neve alatt működő és saját zenéit megszólaltató Bágyi Balázs New Quartet a mai magyar jazz egyik legsikeresebb formációja. 2013-as alapítása óta számos külföldi turnén vettek részt, rengeteg fesztiválon léptek fel. Bágyi Balázs zeneszerzőként is aktívan alkot, első sorban saját produkció számára készült szerzeményei több mint tíz lemezen jelentek meg eddig, mindezek mellett színházi produkciókhoz is írt kísérőzenét.

Gáspár Károly zongorista a hazai jazzélet egyik meghatározó szereplője. Sokrétű zenei tevékenysége mellett a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, a JazzMa.hu kritikai rovatvezetője. Triójával saját kompozíciókat és jazz standard-eket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztétizáló, ugyan akkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait. A Gáspár Károly Trió eddig három, nagy sikerű lemezt készített (2017: The Outsider, 2019: Salvation, 2021: Philosophy), idén márciusban látott napvilágot szólózongora-albuma.

A koncertre már kaphatók jegyek 1200 forintos áron a helyszínen és online is. A rendezvényen büfé is üzemel.
Online jegyvásárlás »