Szerelem, óh! (2022. július 2., szombat 19 óra)

200 Ft

MINDEN JEGY ELKELT!

Helyszín:
Közösségi Központ –
Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
(8000 Székesfehérvár,
Farkasvermi út 2.)

Az előadás kedvezményes jegyára a Déryné Program hozzájárulásának köszönhető.

Jelenleg nincsen lehetőség online jegyvásárlásra.

Cikkszám: DERYNE-SZERELEM Kategória:

Leírás

Az előadás kedvezményes jegyára a Déryné Program hozzájárulásának köszönhető.

Nyári színházba hívja a közönséget a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpada: a Szerelem, óh! című szatirikus bohózatot láthatják a nézők július 2-án, szombaton 19 órai kezdettel a Gózon Gyula Kamaraszínház előadásában. A bemutatása óta rendkívül népszerű darab a Déryné Program keretében érkezik Szárazrétre, a program támogatásának köszönhetően az előadásra jelképes áron, 200 forintért válthatnak jegyet az érdeklődők.

Az Oscar-jelölt Murray Schisgal amerikai író és producer komikus vígjátéka, a Szerelem, óh! 1965-ben debütált a New York-i Broadwayn. Még abban az évben Tony-díjra is jelölték, és bár a szobrocskát végül nem nyerte el, a kétfelvonásos bohózat azóta is világszerte nagy népszerűségnek örvend. Itthon is számos színházban, többek között a Vörösmarty Színházban is bemutatták. A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán a Gózon Gyula Kamaraszínház Tasnádi Csaba rendezte előadását láthatja a közönség július első szombatján, este hét órakor.

A történet középpontjában két egykori iskolatárs, Milt (Tűzkő Sándor) és Harry (Stubnya Béla) áll, akik tizenöt év után találkoznak újra. Ahogy az már lenni szokott, egyikük – jelen esetben Milt – mindent elért az életben, míg a másikuk, Harry épp a folyóba készül ugrani, hogy véget vessen sikertelen életének. Barátja ekkor, hogy a helyzetet mentse, egy teljesen abszurd ötlettel áll elő: felajánlja saját feleségét Harrynek, hogy a férfi megtapasztalhassa, a szerelem az, amiért érdemes élni. Ehhez természetesen a feleségnek, Ellennek (Nagyváradi Erzsébet) is lesz egy-két szava, ami a szatirikus helyzetek sorát vonzza maga után. S hogy ez mennyire így van, arra a legjobb példa, hogy a nő szinte azonnal meghódítja Harryt, teljesen átírva ezzel az élet – és legfőképpen Milt – szépen elrendezett forgatókönyvét.

Az Országjáró alprogramban színházi produkciók országos utaztatását végzi a két éve indult Déryné Program – ennek keretében érkezik a Szerelem, óh! című előadás a szárazréti szabadtéri színpadra. A Déryné Program támogatásának köszönhetően a darabra jelképes áron, 200 forintért vásárolhatnak belépőt az érdeklődők. Jegyek online már válthatók a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen pedig a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében és előadás előtt a helyszínen.