Műsornaptár

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 

november 2023 nov 2023
nov. 17 2023., 18:00 – ápr. 5 2024., 18:00
A Kisfaludi Művészkör éves kiállítása @ Kisfaludi Közösségi Ház
18:00
Hagyományos évzáró kiállítására hívja a közönséget a Kisfaludi Művészkör: a tizenegy alkotó műveit – akvarelleket, olajfestményeket, grafikákat, fafaragásokat és festett bútorokat – felvonultató tárlat november 17-én, pénteken 18 órakor nyílik a Kisfaludi Közösségi Házban. A[...]
nov. 17 2023., 18:00 – jan. 5 2024., 19:00
Closer 2.0 – Kleb Attila fotóművész kiállítása @ Öreghegyi Közösségi Ház
18:00
Kleb Attila fotóművész képeiből nyílik kiállítás november 17-én, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban: a Closer 2.0 című tárlaton a hazai és nemzetközi művészvilág ikonikus alakjainak portréit láthatja a közönség, a tárlatot Keleti Éva[...]
november 2023 nov 2023

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 
 

november 2023 nov 2023
nov
17
pén
2023
A Kisfaludi Művészkör éves kiállítása @ Kisfaludi Közösségi Ház
nov 17 2023 @ 18:00 – ápr 5 2024 @ 18:00

Hagyományos évzáró kiállítására hívja a közönséget a Kisfaludi Művészkör: a tizenegy alkotó műveit – akvarelleket, olajfestményeket, grafikákat, fafaragásokat és festett bútorokat – felvonultató tárlat november 17-én, pénteken 18 órakor nyílik a Kisfaludi Közösségi Házban. A kiállítást Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője ajánlja a közönség figyelmébe, a megnyitón közreműködik a Duo RedWhite csellóduó. A kiállítást 2024. április 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

A Kisfaludi Művészkör évzáró tárlata idén is sokszínű lesz, hiszen az alkotók több művészeti ágban is tevékenykednek, így a kiállításon akvarellek, olajfestmények, pasztellképek, grafikák, üvegfestmények, fafaragások és festett bútorok láthatók lesznek a városrész közösségi házának nagytermében. A kiállítók – Budainé Nyitrai Anita, Deák Katalin, Hackfelner Ferenc, Kallós-Kókány Zsuzsanna, Mohai Tiborné Néri, Molnárné Szeiler Magdolna, Sárközy István, Sárközy Istvánné, Szelier Attila, Szünderné Havasi Erzsébet és dr. Wollein Mária – immár tizennegyedszer válogatnak a mögöttük álló év terméséből, hogy örömet szerezzenek a kiállítás látogatóinak.

A Művészkör éves kiállításai minden évben jó hangulatú megnyitókkal kezdődnek, amelyre sokan eljönnek, érdeklődnek a közelükben élő alkotók munkái iránt, akik mindig úgy válogatják ki a bemutatásra szánt műveket, hogy megmutassák a sokféle témát, stílust, technikát, amivel foglalkoznak. Az idei tárlatot Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője nyitja meg november 17-én, pénteken 18 órakor.

Az eseményt a Duo RedWhite műsora színesíti. A csellóduó hat éve alakult és gyorsan népszerű lett a városban és azon kívül is. A két fiatal művésznő, Hérics Csenge és Mády-Szabó Eszter klasszikus zenészek, duójukban ebből a mederből kilépve elsősorban a közismertebb, könnyedebb stílusokat célozták meg: folyamatosan bővülő repertoárjukban filmzenei részletek, pop és rock átiratok, valamint híresebb klasszikus zenei dallamok is szerepelnek.

A közönség idén nemcsak megnézheti, de meg is vásárolhatja a kiállított műveket: a művészkör tagjai, akik egy-egy alkotásukat kínálják eladásra, a befolyó összeget a Kisfaludi Hagyományőrző Kulturális Egyesületnek ajánlják fel, az egyesület családi programjainak megvalósításához.

Closer 2.0 – Kleb Attila fotóművész kiállítása @ Öreghegyi Közösségi Ház
nov 17 2023 @ 18:00 – jan 5 2024 @ 19:00

Kleb Attila fotóművész képeiből nyílik kiállítás november 17-én, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban: a Closer 2.0 című tárlaton a hazai és nemzetközi művészvilág ikonikus alakjainak portréit láthatja a közönség, a tárlatot Keleti Éva fotóművész nyitja meg videóüzenetben. A megnyitó után, 19 órától a magyar jazz meghatározó formációja, a Dresch Quartet ad koncertet.

Kleb Attila a kortárs magyar fotóművészet egyik jelentős szereplője. 1986 óta dolgozik fényképészként – a Népszabadság Magazin fotósaként kezdődött szerelme a portréfotózással és vált mára annak mesterévé, képeivel megnyitva a közönség előtt a rajta szereplő művész lelkét is. Fotói jazzlegendák, valamint ünnepelt hazai színészek legintimebb arcait, gesztusait vagy épp pózait tárják elénk. 1994-ben nyitotta meg első műtermét, ahol reklámokhoz és interjúkhoz készített fotókat, valamint magazinok számára illusztrációkat. 2014-ben barátaival megalapította a Get Closer Concerts-et, majd 2022-ben a Jazzfest Budapestet. Jelenleg szabadúszó fotóművész és a Jazzfest Budapest művészeti vezetője.

Képei jelentős magazinokban, például a Life-ban, a National Geographicban és a Horizonban jelentek meg, de útikönyvekben is szerepeltek. Fotóit kiállításokon is bemutatja: 1986 óta évente állít ki hazánkban és külföldön. Legutóbbi, Closer című kiállítását több városban is láthatta a közönség, ennek folytatása a fehérvári Closer 2.0 tárlat, amelyre eddig kiállításon még nem szerepelt képeiből is elhoz néhányat. A kiállítást Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotóművész, érdemes és kiváló művész videóüzenetben nyitja meg november 17-én, pénteken 18 órakor. Keleti Éva az egyik legismertebb, főként portréiról ismert fotográfus: már a hatvanas években iskolát teremtett a színházi fényképezésben. Kleb Attila kiállítása január 5-ig látogatható, hétfőtől péntekig 15–19 óráig.

A kiállítás megnyitója után, 19 órától a magyar jazz meghatározó formációja, a Dresch Quartet ad koncertet. A legendás, több évtizedes múlttal rendelkező zenekar a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki, munkásságukat 2022-ben Kossuth-díjjal ismerték el. Dresch Mihály (tenor és szoprán szaxofon, tárogató, fuhun, ének) mellett a zenekar tagja a vilàgszerte elismert Lukács Miklós cimbalomművèsz, valamint Gányi Marcell (bőgő) és Csízi László (dob), a magyar jazz legfoglalkoztatottabb fiatal zenészei. A koncertre ingyenes a belépés.

A helyszínen büfé működik.

A rendezvény sajtónyilvános.

november 2023 nov 2023