Műsornaptár

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 

Jazzpéntek: Antal Gábor Trio
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
jún. 28., 19:00 – 20:30
Jazzpéntek: Antal Gábor Trio @ Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
19:00
Hamarosan ismét szól a jazz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban: június 28-án, pénteken 19 órától az Antal Gábor Trio ad koncertet a Fürdő sori épületben. A zenekar egyedi stílusát a klasszikus igénnyel megalkotott kompozíciók[...]
júl 7., 19:00 – 20:30
Nyáresti vigadalom – Buch Tibor és Lőrincz Judit zenés estje @ Öreghegyi Közösségi Ház
19:00
Hagyományos zenés programjára hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ július 7-én, vasárnap este hét órára az Öreghegyi Közösségi Ház kertjébe: a Nyáresti vigadalom, Buch Tibor és Lőrincz Judit estje jól ismert, örökzöld[...]
Fenyő Miklós
Zichy-színpad
aug. 16., 20:00 – 21:30
Fenyő Miklós @ Zichy-színpad
20:00
  A 2024-es Székesfehérvári Királyi Napok zenei programjában Fenyő Miklós ad koncertet augusztus 16-án, pénteken 20 órakor a Zichy-színpadon. A koncert ingyenes. A zenei pályán eltöltött több mint 50 év, több mint 400 dal, több[...]
Bikini
Zichy-színpad
aug. 17., 20:00 – 21:30
Bikini @ Zichy-színpad
20:00
A 2024-es Székesfehérvári Királyi Napok zenei programjában a Bikini ad koncertet augusztus 17-én, szombaton 20 órakor a Zichy-színpadon. A koncert ingyenes. Németh Alajos zeneszerző-basszusgitáros 42 éve, 1982-ben hozta létre a Bikini együttest Nagy Feróval, valamint[...]

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 
 

jún
28
pén
2024
Jazzpéntek: Antal Gábor Trio @ Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
jún 28 @ 19:00 – 20:30

Hamarosan ismét szól a jazz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban: június 28-án, pénteken 19 órától az Antal Gábor Trio ad koncertet a Fürdő sori épületben. A zenekar egyedi stílusát a klasszikus igénnyel megalkotott kompozíciók adják, amelyek spontán improvizációval vegyülnek. A júniusi Jazzpéntekre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon lehet jegyet váltani.

A népszerű Jazzpéntek-sorozat visszatér a Csónakázó-tó partjára: június 28-án a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében az Antal Gábor Trio játékát élvezheti a műfajt kedvelő közönség. A 2016-ban, klasszikus és jazz zenei tanulmányokat folytató, vagy éppen befejező fiatal zenészekből alakult, sokszorosan díjnyertes trió mára a magyar zenei élet egyik megkerülhetetlen színfoltjává vált. Eddig három albumot jelentettek meg: Whirl (2017), Storm Dance (2019), Walking on the Planet (2023). Eklektikus zenéjükben egyaránt felfedezhetők a fusion, a modern mainstream és a smooth jazz hatásai, amelyek a rockzene dinamikájával és a tradicionális zongoratrió hangulatával találkoznak. A klasszikus igénnyel megalkotott kompozíciók a spontán improvizációval vegyülve alkotják a zenekar egyedi stílusát. Rendszeresen koncerteznek Magyarországon és külföldön egyaránt.

Az együttes számos szakmai díjjal büszkélkedhet, melyek közül a legfontosabbak a 2017-es Jazz In The Park nemzetközi versenyen elnyert 1. díj, valamint az ugyanebben az évben a Magyar Jazz Szövetség combo-versenyén és a 2018-as Laureate World-jazz versenyen nyert különdíj. A zenekar 2018-ban – egyedüli instrumentális zenekarként – bekerült az NKA Hangfoglaló Program támogatott zenekarai közé, 2019-ben pedig elnyerte a Hangvilla-díjat is. Walking on the Planet című szerzeményük 2023-ban a 07. Magyar Klipszemlén arany díjat kapott.

 

A zenekar tagjai: Antal Gábor – zongora, Szentgallay György – basszusgitár, Varga Szabolcs – dob.

A koncertre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen pedig a koncert előtt, a helyszínen lehet belépőt váltani, amennyiben elővételben nem kel el minden jegy.

Jegyvásárlás »

júl
7
vas
2024
Nyáresti vigadalom – Buch Tibor és Lőrincz Judit zenés estje @ Öreghegyi Közösségi Ház
júl 7 @ 19:00 – 20:30

Hagyományos zenés programjára hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ július 7-én, vasárnap este hét órára az Öreghegyi Közösségi Ház kertjébe: a Nyáresti vigadalom, Buch Tibor és Lőrincz Judit estje jól ismert, örökzöld musical- és operettslágerekkel szórakoztatja a hallgatóságot.

A közönségkedvenc Buch Tibor évek óta visszajár az Öreghegyi Közösségi Házba – az énekes-színész hosszú ideig volt a Vörösmarty Színház társulatának tagja, a fehérvári évek alatt több nagy sikerű darabban játszott, a nézők 2009-ben őt választották a legjobb színésznek, így övé lett a Fejér Megyei Hírlap Aranyalma díja, 2010-ben pedig Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat kapott.

Buch Tibor minden alkalommal vendéget is hív maga mellé: fellépett már a hangulatos kert színpadán többek között Füredi Nikolett, Koós Réka, Szabó Noémi, Köllő Babett, Göth Péter, Szeles József, Csengeri Attila, Vastag Tamás és Gergely Róbert is. Idén nyáron Lőrincz Judit operaénekes érkezik majd az Öreghegyre, hogy Buch Tiborral közösen emlékezetes élménnyel ajándékozza meg a közönséget – erre a műsorban hallható örökzöld dallamok, a megunhatatlan musical- és operettslágerek adnak garanciát. Az esten közreműködik Horváth Elemér „Emi” és testvére, Horváth Péter, ők kísérik hegedűn és zongorán a két énekest.

A nyáresti vigadalom július 7-én, vasárnap 19 órakor kezdődik, a rendezvény esőnapja július 14., vasárnap. Jegyek online a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen a Barátság mozi pénztárában, nyitvatartási időben, valamint – amennyiben az elővétel után még maradnak jegyek – előadás előtt a helyszínen válthatók készpénzben vagy bankkártyával. Jegyfoglalásra nincs lehetőség, csak vásárlásra.

A rendezvény sajtónyilvános.

Belépő: 2.500 Ft

Jegyvásárlás »

aug
16
pén
2024
Fenyő Miklós @ Zichy-színpad
aug 16 @ 20:00 – 21:30

 

A 2024-es Székesfehérvári Királyi Napok zenei programjában Fenyő Miklós ad koncertet augusztus 16-án, pénteken 20 órakor a Zichy-színpadon. A koncert ingyenes.

A zenei pályán eltöltött több mint 50 év, több mint 400 dal, több mint egy szerző, több mint egy előadó – egy kultusz: FENYŐ MIKLÓS

A 60-as évektől ő a rock&roll első számú és utánozhatatlan nagykövete, aki töretlen energiával koncertezik jelenleg is országszerte és a határokon túl is. Több száz szerzeménye mellett aranylemezek, platinalemezek, sőt gyémántlemezek, állami kitüntetések sora, valamint több musical és a Made in Hungaria film jelzi hihetetlen termékeny pályafutását. Nem tudjuk, hogy mi hajtja Fenyő Miklóst, de abban lehet valami igazság, hogy a rock&roll konzervál.

Koncertjén a Fenyő Gyöngye zenekar és a Csacska Macska vokál kíséri, a Jampi Angyalok pedig mindent megtesznek azért, hogy mindenkit táncba vigyenek. A koncertjein természetesen felcsendülnek majd az elmaradhatnak „örökzöld” slágerek is, mint a Csókkirály, a Hotel Menthol, a Csavard fel a szőnyeget, vagy a Made in Hungária, de meglepetésekben sem lesz hiány.

(Kedvezőtlen időjárás esetén a koncert elmarad.)

aug
17
szo
2024
Bikini @ Zichy-színpad
aug 17 @ 20:00 – 21:30

A 2024-es Székesfehérvári Királyi Napok zenei programjában a Bikini ad koncertet augusztus 17-én, szombaton 20 órakor a Zichy-színpadon. A koncert ingyenes.

Németh Alajos zeneszerző-basszusgitáros 42 éve, 1982-ben hozta létre a Bikini együttest Nagy Feróval, valamint nagy tudású zenészek sorával. Két albumot készített ez a felállás – olyan lemezeket, amelyek a mai napig komoly értéket képviselnek a magyar könnyűzenében. A Bikini igazi sikertörténete azonban 1985-ben indult el, amikor D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. A két év múlva megjelent, Mondd el című album több mint háromszázezer példányban kelt el.

(Kedvezőtlen időjárás esetén a koncert elmarad.)