Rólunk

SZÉKESFEHÉRVÁRI KÖZÖSSÉGI ÉS KULTURÁLIS KÖZPONT

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) a város közművelődési feladatait ellátó, egy központi épülettel, nyolc közösségi házzal és egy mozival rendelkező intézménye, mely Székesfehérvár nagyrendezvényeinek szervezője is. 1975. március 23. óta befogadója művelődő közösségeknek, támogatója szakköröknek, kluboknak, művészeti együtteseknek. Központi épületében működik a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló. A városrészeken működő közösségi házak (Öreghegyi Közösségi Ház, Felsővárosi Alkotóház, Felsővárosi Közösségi Ház, Királykút Emlékház, Csalai Közösségi Tér, Vízivárosi Közösségi Klub, Kisfaludi Közösségi Ház, Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar) a helyi lakossághoz viszik közel a kultúrát.

Az általa működtetett Barátság mozi a város művészmozijaként szolgálja a filmet szerető fehérváriakat és környékbelieket. A filmszínház az Art-mozi Egyesület tagja, és 2013. decembere óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala határozata alapján art moziként üzemel. Műsorválasztéka az igényes művészfilmek, dokumentumfilmek és a magyar alkotások kedvelőinek szól. Rendszeresen szervez tematikus esteket, filmheteket, filmsorozatokat, díszbemutatókat, és kedvezményesen vetít iskolai csoportok számára.

Tevékenységében nem különbözik a nagyvárosok kulturális központjaitól, termeivel, közösségi tereivel lehetőséget ad kiállítások, koncertek, színházi előadások, konferenciák, tanfolyamok, értekezletek, születésnapok, nyári táborok és csillagászati bemutatók megszervezésére.

2021–2025-re szóló stratégiai tervének küldetésnyilatkozatát a digitalizáció eszközeinek térnyerését, módszereinek sikerességét, a fiatalok körében oly sikeres alkalmazások felhasználási formáit figyelembe véve, a 21. század kihívásaira reagálva fogalmazta meg: a hagyományos közművelődési formák megtartása mellett a digitális közművelődés lehetőségeinek kihasználása és a változás eléréséhez vezető út mérföldköveinek elérése a jelenlegi csapat kötelessége.

Jó gyakorlatok az SZKKK-ban »

Minőségfejlesztés »

Partnereink »

Értéktári munkánk »


SZÉKESFEHÉRVÁRI KÖZÖSSÉGI ÉS KULTURÁLIS KÖZPONT

8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3.

Telefon: +3622/866-008

E-mail: titkarsag@fehervariprogram.hu

Honlap: www.fehervariprogram.hu

Facebook: www.facebook.com/fehervariprogram

Instagram: www.instagram.com/fehervariprogram

Kiadványok: www.issuu.com/fehervariprogram
A műsorajánlatokat, bemutatkozókat ide várjuk: szervezok@fehervariprogram.hu

 


Közérdekű adatok »

Számlázási cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3.
Adószám: 15361095-2-07
Bankszámlaszám: 12023008-00154142-00100002
Statisztikai számjel: 15361095 9101 322 07

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. sz. mellékletében felsorolt adatszolgáltatások nyilvánosságra hozatala a fentiek szerint megtörtént.

Árusoknak, vásározóknak »

A rendezvényeken való árusítási, kitelepülési szándékát kérjük, szíveskedjen a
Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.-nek jelezni
a rendezveny@varosgondnoksag.hu e-mail címen.