Szóval győzni – kommunikációs bajnokság


FELHÍVÁS

 

A Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. és az általa a szervezéssel megbízott Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ ismét meghirdeti az országosan is egyedülálló verseny harmadik szériáját. A Szóval győzni olyan közösséget, kihívást és fejlődési lehetőséget biztosít a jelentkezők számára, amely túlmutat egy kommunikációs verseny keretein. A szervezők nem titkolt célja, hogy az önkifejezésre, kommunikációra és marketingre fogékony, igényes, 10–13. évfolyamos fiatalokat a pályaválasztás és az egyetem, vagy a munkavállalás során felmerülő kihívásokban is segítse.

A verseny ötletgazda-alapítója dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki 2018-ban, egy szólásszabadságot érintő győztes jogvita után határozta el, hogy a számára kártérítésként megítélt összeget egy kommunikációs verseny alapítására ajánlja fel. A verseny tehát nemcsak szakmai készségeket hivatott fejleszteni és megméretni, hanem a demokráciát életben tartó szólásszabadság gyakorlati ünnepe is. Fontosnak tartjuk, hogy a mai, a kommunikáció terén végletekig kiélezett, influenszerekkel, fake news-zal teli világban a fiatalok lehetőséget kapjanak arra, hogy minőséggel, felkészültséggel és kreativitással tűnjenek ki a kommunikációs zajból, a tehetségüket pedig tovább tudják fejleszteni, szakmai közösséget is alkotva mentoraikkal és a Prosperis Alba csapatával.

 

Rendező: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

Jelentkezhetnek: Fejér megye középfokú oktatási intézményeinek 10–13. évfolyamos tanulói

Jelentkezés feltétele: a Bajnokság Részvételi szabályzatának megismerése a www.fehervariprogram.hu/szovalgyozni oldalon. A Bajnokság korábbi döntősei nem adhatják be újra jelentkezésüket, a döntőbe nem jutott versenyzők ismét nevezhetnek.

Jelentkezés módja: A Bajnokságra a felhívás alatt található online jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet jelentkezni.

Jelentkezés után a Rendező a megadott e-mail címre 2 munkanapon belül visszaigazolást küld. Amennyiben a Jelentkező a Rendezőtől nem kap visszaigazolást, ezt haladéktalanul írásban jeleznie kell a Rendező szovalgyozni@fehervariprogram.hu e-mail címén. Ennek elmaradása esetén a jelentkezés érvénytelensége miatt a Rendező nem vállal felelősséget.

 

Jelentkezési határidő: a jelentkezők 2021. november 16., kedd 23 óra 59 percig tölthetik ki a Bajnokság regisztrációs felületét, mely a határidő lejártáig jelen felhívás alatt érhető el.

 

A verseny menete: minden jelentkezőt 2021. november 19., pénteken 14.30 órára vár a Rendező a Városháza Dísztermébe (Székesfehérvár, Városház tér 1.), amikor – egy előre ismertetett sorrend alapján – a jelentkezőkkel külön-külön lefolytatott rövid konzultáció, kötetlen beszélgetés után a Rendező és az általa felkért szakemberek kiválasztják azt a 12-15 versenyzőt, aki továbbjuthat a döntőbe.

A döntősöket novembertől februárig a mentorok – Sohonyai Edit író, Azurák Csaba riporter, műsorvezető; Kozáry Ferenc színművész, Töll Konrád, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának kommunikációs munkatársa, valamint az előző két bajnokság döntősei és dobogósai – készítik fel a döntőre.

 

A döntő időpontja: 2022. február 15., kedd 13.00

 

Feladatok:

Egy minimum 2, maximum 3 perces szónoki beszéd megírása és megtartása, melynek témája: Mit várok a jövőtől? (előzetes felkészülés alapján)

Egy négyperces interjúhelyzet Azurák Csabával, ahol a Versenyzőnek kell válaszokat adnia és reagálnia a feltett kérdésekre. (előzetesen megadott témák és felkészülés alapján)

Egy minimum 1, maximum 2 perces videó leforgatása, külső segítség nélkül (előzetesen, döntő napjáig elkészítendő feladat), amelyet a döntő során levetítünk a zsűri és a közönség számára: A videó témája: „Számomra Fehérvár:”

A döntő alatt egy további, improvizációt igénylő feladat is kapcsolódik a harmadik feladathoz, melynek pontos paramétereit csak a döntő napján ismerik meg a versenyzők.

Helyszín: Hiemer Rendezvényközpont Bálterme (Székesfehérvár, Oskola utca 2–4.)

 

Díjazás: A Bajnokság díjait a Döntő után közvetlenül a helyszínen, ünnepélyes keretek között adjuk át a nyerteseknek. A Bajnokság résztvevői az értékes tárgynyeremények mellett egyéb ajándékokkal is gazdagodnak: hasznos szakmai tudásra és kapcsolatokra tesznek szert; valamint a döntőt követően minden ott szereplő versenyző lehetőséget kap a Prosperis Alba további tréningjein és rendezvényein való részvételre, melyeket ingyenesen, kizárólag a Szóval győzni döntősei számára rendeznek.

A verseny első helyezettje egy GoPro kamerával lesz gazdagabb, 100 ezer forint készpénz jutalomban részesül dr. Cser-Palkovics András felajánlásából és egy napra maga lehet Székesfehérvár diák polgármestere, döntős társai pedig a segítő stábját alkotják majd. A második helyezett egy okosórát, a harmadik pedig egy bluetooth hangszórót kap teljesítményéért.

Panaszkezelés: A Rendező mindent elkövet annak érdekében, hogy az esemény mindenki megelégedésére szolgáljon. A rendezvény során azonban lehetnek egyéb problémák is, melyekkel kapcsolatban a résztvevők panaszt tehetnek. Az ezzel kapcsolatos szabályzat és a panaszbejelentő jegyzőkönyv a honlapról letölthető. A kitöltött jegyzőkönyv csak két tanú aláírásával érvényes, az iratot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ portáján kell leadni, ahol az átvételről igazolást kell kapnia a bejelentőnek.

A Rendező felhívja a figyelmet, hogy a panaszkezelési szabályzat nem vonatkozik a zsűri véleményére, minősítésére: a döntéssel kapcsolatban jogorvoslatnak helye nincs.

 

További információ:

Sábián Anna rendezvényszervező
Telefon: 06-70/514-6155
E-mail: szovalgyozni@fehervariprogram.hu

 

 

Győzz szóval Te is!

 

Részvételi szabályzat »

 

Adatkezelési tájékoztató »   Panaszkezelési szabályzat »   Panaszbejelentő jegyzőkönyv »

 

  

Lájkold Facebook-oldalunkat, kövess minket az Instagramon,
hogy az elsők között értesülj a versennyel kapcsolatos információkról!

 

    

Online jelentkezés: