Adventi klasszikusok és DIY karácsonyfadísz-készítés (2023. december 20., szerda 17.00)

500 Ft

Minden jegy elkelt.

17.00-19.00 Karácsonyfadísz-készítő workshop
18.00 Fujita Júlia és Horváth Marcell koncertje

Helyszín: Öreghegyi Közösségi Ház (8000 Székesfehérvár, Fiskális út 93.) Térkép>>
Jegyvásárlási tájékoztató

Jelenleg nincsen lehetőség online jegyvásárlásra.

Kategória:

Leírás

Karácsony közeledtével varázsol ünnepi hangulatot Fujita Júlia és Horváth Marcell az Öreghegyi Közösségi Ház színpadára december 20-án, szerdán 18 órától: a nemzetközi énekversenyeken díjazott koloratúrszoprán és az ugyancsak számos díjat szerzett zongoraművész műsorában a klasszikus zeneirodalom legszebb művei csendülnek fel. A belépőjegyek ára 500 Ft/fő.

XVIII. századi nagy zeneszerzők – köztük Schubert, Mozart és Beethoven – klasszikus alkotásai énekhangra és zongorára: ezt kínálja Fujita Júlia és Horváth Marcell ünnepi estje a komolyzene rajongóinak az Öreghegyen. „A műsor fő témáit a tél, az emberi kapcsolatok és a szakralitás adja. A legtöbb művet nem eredeti nyelven, hanem magyar műfordításban adjuk elő, hogy a darabok könnyebben befogadhatóak legyenek” – mondják műsorukról a művészek.

A koloratúrszoprán Fujita Júlia számára a zeneirodalom bravúrművei nem idegenek: gyakran megcsillogtatja virtuozitását a színpadon, a darabokat többnyire humorral és jókedvvel tolmácsolja. Hangját Magyarországon és Németországban képezte, énekművész alapdiplomáját a Debreceni Egyetemen szerezte 2019-ben, idén végzős hallgató a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem operaének mesterképzésén. Eddigi pályafutása során számos nemzetközi énekverseny nagydíját megnyerte, legutóbb Olaszországból jött haza egy díjjal, majd meghívást kapott a szintén olasz szervezésű Piccolo Operafesztiválra énekelni.

Horváth Marcell zongoraművész diplomáját a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán szerezte 2019-ben. Az elmúlt években több hazai versenyen díjat kapott, nemzetközi versenyeken is részt vett. Európában több országban koncertezett, köztük Prágában, a Prágai Filharmonikusokkal is játszott szólistaként. Magyarországon szólistaként és kamara partnerként is aktív zenész.
Az este folyamán, 17–19 óra között kézműves workshopnak is részese lehet a közönség: meseszép karácsonyfadíszek, utolsó pillanatos ajándékok kerülhetnek ki az ügyes kezek alól. A foglalkozáson fakorongokra, fatáblákra lehet rajzolni, írni vagy festeni, a program résztvevői pedig különleges, egyedi stílusú névre szóló üveggömböt kapnak ajándékba, Láng Barbara professzionális kalligráfus által készítve.