Karácsonyi ének Öreghegyen (2023. december 15., péntek 17.00)

1000 Ft

Minden jegy elkelt.

17:00 Szőcs Henrik zongorakoncertje: Karácsonyi énekek
18:00 Charles Dickens, Karácsonyi ének – Az Apolló Színház előadása

Helyszín: Öreghegyi Közösségi Ház (8000 Székesfehérvár, Fiskális út 93.) Térkép>>
Jegyvásárlási tájékoztató

Jelenleg nincsen lehetőség online jegyvásárlásra.

Kategória:

Leírás

Adventi műsorra hívja az érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Öreghegyi Közösségi Házba. A december 15-én, pénteken öt órakor kezdődő rendezvényen Szőcs Henrik ad zongorakoncertet, majd hat órától az Apolló színház tagjai Charles Dickens híres Karácsonyi ének című kisregényének színpadi feldolgozását adják elő.

Szőcs Henrik a székesfehérvári Hermann László konziban végezte a tanulmányait Kárpáti Ágnesnél. Ezután a Zeneakadémián tanult, s diplomaszerzése óta koncertezéssel és zongorakísérettel foglalkozik. December 15-ei zongorakoncertjének címe: Karácsonyi énekek. Az áthallás nem véletlen, hiszen Charles Dickens Karácsonyi ének című kisregényének történéseit szeretné zongoradarabokból összeállítani. Az 1800-as évek két híres németajkú zeneszerzőjének, Robert Schumann-nak és Franz Schubertnek zongoradarabjait vegyíti beszédekkel, így gyerekek és idősebbek is élvezhetik.

A koncert után a résztvevők 18 órától az Apolló színház előadásában tekinthetik meg Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregúr pálfordulásának történetét Charles Dickens Karácsonyi ének című művének színpadi feldolgozásában. A fösvény és mogorva vénembert egész életében csak a pénz érdekelte, mígnem egy Karácsony alkalmával meglátogatta a múlt, a jelen és a jövő Karácsony szelleme, akiktől lehetőséget kap átértékelni az életét, hogy végül megváltoztassa a saját, és a környezetében élők sorsát is.