Műsornaptár

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 

október 2023 okt 2023
Királykúti Társalgó – A lámpaláz-szelídítő: beszédtechnika mindenkinek @ Királykút Emlékház
18:00
A nyilvános megszólalás sokak számára egyet jelent a szorongással, a lámpalázzal – de nem kell, hogy így legyen. A Királykúti Társalgóban október 26-án, csütörtökön 18 órakor Ruff-Kiss Ágnes beszédtechnika-tanár, kommunikációs tréner arról beszél majd az[...]
október 2023 okt 2023

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 
 

október 2023 okt 2023
okt
26
csü
2023
Királykúti Társalgó – A lámpaláz-szelídítő: beszédtechnika mindenkinek @ Királykút Emlékház
okt 26 @ 18:00 – 19:30

A nyilvános megszólalás sokak számára egyet jelent a szorongással, a lámpalázzal – de nem kell, hogy így legyen. A Királykúti Társalgóban október 26-án, csütörtökön 18 órakor Ruff-Kiss Ágnes beszédtechnika-tanár, kommunikációs tréner arról beszél majd az érdeklődőknek, hogyan lehet a beszédtechnika eszközeit használva uralni az ilyen helyzeteket. Az előadásra online már váltható jegy a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen pedig szeptember 25-től lehet belépőt vásárolni a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében.

Izzad a tenyerünk, hevesen ver a szívünk, összeszorul a gyomrunk, és miközben még az arcunk is pirosba borul, alig jön ki hang a torkunkon, pedig mindenki ránk figyel. Ismerős a helyzet? Az emberek háromnegyede érez valamilyen szorongást vagy félelmet, amikor nyilvánosan, több ember előtt kell beszélnie: a lámpaláz fizikai és érzelmi reakciókat is kivált belőlünk, amelyeket azonban a beszédtechnika eszközeivel képesek lehetünk kontrollálni, sőt, akár a hasznunkra is fordítani.

Jegyvásárlás:

Elővételben: szeptember 25-től október 25-ig, hétfőtől péntekig 8–16 óráig a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti épületében: 900 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 600 Ft

A helyszínen: 1 100 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 900 Ft

6 éves korig a belépés ingyenes.

A kedvezmények igénybevételéhez nyugdíjas-, illetve diákigazolvány felmutatása szükséges.

Online jegyértékesítés: www.fehervariprogram.hu/jegy

A Királykúti Társalgó októberi alkalmán ehhez kapnak tanácsokat az érdeklődők. Ruff-Kiss Ágnes kommunikációs tréner, a Színház- és Filmművészeti Egyetem beszédtechnika-oktatója, a BeszédErő alapítója előadásában bemutatja, hogy a helyes artikuláció, a légzéstechnikák, valamint a szünetek miként tudnak segíteni abban, hogy az előadó magabiztosabbnak érezze magát, és így jobban is teljesítsen. A beszédtechnika nemcsak a hang minőségét és a beszéd érthetőségét javítja, hanem közvetlenül is hat a lámpaláz mérséklésére. A program résztvevői praktikus tippeket és technikákat tanulhatnak meg, amelyeket aztán a mindennapokban is alkalmazhatnak, például a munkahelyen vagy éppen az iskolában.

Ruff-Kiss Ágnes 2009 óta foglalkozik beszédtechnika-oktatással. Logopédus végzettségét az évek során dráma- és színházpedagógia területén szerzett diplomával egészítette ki. Vallja, hogy a beszéd személyiségünk része, ezért fontos, hogy hitelesen és pontosan fejezzük ki magunkat. A beszédtényezők számbavétele, a fejlesztési pontok és az erősségek tudatosítása, valamint önreflexióink egyaránt hozzájárulnak a beszédkivitelezés minőségi előmozdításához.

A rendezvény sajtónyilvános.

 

 

október 2023 okt 2023