Műsornaptár

július – augusztus 2021 Júl – aug 2021
júl. 30., 20:00
Nyáresti vigadalom – Buch Tibor és Vastag Tamás zenés estje @ Öreghegyi Közösségi Ház kertje
20:00
Megunhatatlan, örökzöld dallamok, operett- és musicalslágerek egy hangulatos kertben a csillagos égbolt alatt – kell-e ennél jobb program egy nyári estére? A Nyáresti vigadalom éppen ezt kínálja a közönségnek, ráadásul olyan nevekkel, amelyek hallatán bizonyosak[...]
júl. 31., 17:00 – 18:30
Művészkorzó @ Belváros
17:00
Szombaton ismét Művészkorzó a belvárosban – a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal a Vörösmarty Színház művészeinek énekes-zenés műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól a Magyar[...]
aug. 2., 08:00
Animóka animációsfilm-készítő tábor @ Felsővárosi Alkotóház
08:00
A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Motívum Kulturális Egyesülettel együttműködve művészeti tábort szervez a 8–14 éves korosztály számára a Felsővárosi Alkotóházban (Székesfehérvár, Kertalja utca 8.) és annak kertjében. A napközis jellegű táborban statikus képeket,[...]
Mesterségek hete tábor
Szárazréti és Feketehegyi Közösségi Ház és Szabadtéri Színpad
aug. 2., 08:00
Mesterségek hete tábor @ Szárazréti és Feketehegyi Közösségi Ház és Szabadtéri Színpad
08:00
A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesülettel együttműködve gyerektábort szervez a 7–14 éves korosztály számára a Szárazréti Közösségi Házban és annak kertjében. A napközis jellegű táborban különböző mesterségekkel és mesterekkel[...]
Marketinges leszek tábor
Felsővárosi Alkotóház
aug. 9., 08:00
Marketinges leszek tábor @ Felsővárosi Alkotóház
08:00
A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fonódás Kulturális Egyesülettel együttműködve tábort szervez 7–14 éves, a kommunikáció és a marketing témája iránt érdeklődő gyerekek számára a Felsővárosi Alkotóházban. A napközis jellegű tábor célja, hogy játékosan[...]
aug. 13., 20:30 – aug. 22., 23:59
Székesfehérvári Királyi Napok 2021 @ Belváros
20:30
A megszokottnál szerényebben, de idén is az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár az állam- és városalapító szent királyra. A Koronázási Ünnepi Játékok napjainak idején, augusztus 20–22. között középkori hangulatot teremtünk: hagyományőrző csapatok, régizenészek járják[...]
július – augusztus 2021 Júl – aug 2021
július – augusztus 2021 Júl – aug 2021
Júl
30
pén
2021
Nyáresti vigadalom – Buch Tibor és Vastag Tamás zenés estje @ Öreghegyi Közösségi Ház kertje
Júl 30 @ 20:00

Megunhatatlan, örökzöld dallamok, operett- és musicalslágerek egy hangulatos kertben a csillagos égbolt alatt – kell-e ennél jobb program egy nyári estére? A Nyáresti vigadalom éppen ezt kínálja a közönségnek, ráadásul olyan nevekkel, amelyek hallatán bizonyosak lehetünk benne: emlékezetes lesz az este. Buch Tibor és Vastag Tamás zenés műsorában a két kiváló énekes mellett remek székesfehérvári zenészek: Horváth Elemér „Emi” (hegedű) és Horváth Péter (zongora) szórakoztatják a nagyérdeműt.

Jegyár: 1.800 Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 1.500 Ft

 

Kedves Közönségünk!

A július 30-ai Nyáresti vigadalomra, Buch Tibor és Vastag Tamás zenés estjére elfogytak az első körben meghirdetett jegyek. Ebben az első körben annyi jegyet értékesítettünk, ahányan kedvezőtlen időjárás esetén az intézmény színháztermében is elférnek. Amennyiben biztosnak látszik, hogy a népszerű eseményt az intézmény kertjében, jóval nagyobb közönség számára tudjuk megrendezni, ismét megnyitjuk a jegyvásárlási lehetőséget.

Akik szeretnének értesítést kapni a második körös jegyértékesítés indulásáról, feliratkozhatnak várólistánkra – őket e-mailben értesítjük, amint lehetővé válik a jegyvásárlás: https://fehervariprogram.hu/jegy/nyaresti

2021. július 15.

Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

 


 

Buch Tibor színész, énekes

A Toldi Mária Musical Stúdióban tanulta a mesterséget, ebben az  időszakban a ProVocArt ének kvartett tagja is volt. A Színház-és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán, Szinetár Miklós osztályában 1997-ben végzett. Játszott többek között az Operettszínházban, a József Attila Színházban, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, de televíziós sorozatokból (Magánnyomozók, Jóban Rosszban) is ismerhetjük őt.

A fehérvári évek alatt a közönség kedvence lett, több nagy sikerű darabban játszott a színházban. A nézők 2009-ben őt választották a legjobb színésznek, így övé lett a Fejér Megyei Hírlap Aranyalma díja, 2010-ben pedig Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat kapott. Nyaranta évek óta visszajáró vendég az Öreghegyi Közösségi Házban, a Nyáresti vigadalom az ő nevéhez fűződik.

 

Vastag Tamás énekes, színész

A Fonogram díjas veszprémi énekes, színész egy tehetségkutatóban tűnt fel. Testvérével, Csabával jelentkezett a 2010-es X-Faktorba, ahol bekerült a legjobbak közé. 2013-ban és 2014-ben is bekerült A Dal című eurovíziós nemzeti dalválasztó döntőjébe. Szerepelt a Sztárban sztár című műsorban. Őrizd az álmod című dala 2012-ben Fonogram díjat hozott számára, 2018-ban Szenes Iván-díjjal ismerték el. Színészként többek között a veszprémi Petőfi Színházban, a békéscsabai Jókai Színházban, a soproni Petőfi Színházban és a Győri Nemzeti Színházban is láthatták a nézők többek között a Diótörő és Egérkirály, az Evita, a Grease, a Bábjátékos és az Aida című darabokban.

  

   

Júl
31
szo
2021
Művészkorzó @ Belváros
Júl 31 @ 17:00 – 18:30

Szombaton ismét Művészkorzó a belvárosban – a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal a Vörösmarty Színház művészeinek énekes-zenés műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tart hagyományőrző bemutatót, majd hat órától a Zenepavilonban az Alba Regia Vegyeskar koncertje zárja a programot. Az eseményen a királyi óriásbábok is látogatást tesznek.

Az elmúlt hetekben sokféle műsor láthatott a közönség a Városház téren: laza beszélgetés, vidám verselés, örökzöld dallamok, operettslágerek a nézőkkel közös tánccal és kabaré is volt már a Művészkorzó első részében. Ezen a héten a Vörösmarty Színház két színművésze, Kiss Diána Magdolna és Sághy Tamás „…és mindenkinek, aki szereti” címmel énekes-zenés találkára várja a nézőket a szokott időben, 17 órakor, műsorjukban közreműködik Réti Anikó zongorán.

A hagyományőrző csoportok közül július utolsó szombatján a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének tagjai érkeznek, hogy kis időre magukkal vigyék a közönséget a középkorba – aztán pedig a program záróeseményének helyszínére, a Zichy ligetbe.

A Zenepavilonban ezen a héten is koncertre várják a szervezők a hallgatóságot: ezúttal a város egyik legrégebbi kórusa, az Alba Regia Vegyeskar műsorát élvezhetik az árnyas fák alatt 18 órától. Programjukban elhangzik Lassus A visszhang és Palestrina Drága fény című kórusműve, Farkas Ferenc Weöres Sándor versére írt Rózsa madrigálja, Kodály Zoltán A csitári hegyek alatt és Enrique Fabrez Boleras Sevillanas című műve. Több népszerű opera részlete is felcsendül majd: Bizet Carmenjéből a Habanera, Verdi Trubadúrjából a Cigánykórus, Donizetti Szerelmi bájitalából Norina cavatinája, Verdi Nabuccójának Rabszolgakórusa és Smetana Az eladott menyasszony című operájának Menyegzői kórusa. A koncerten zongorán közreműködik Vasvári Tamás zongoraművész, szólót énekel Baranyai Anett énekművész, vezényel: Kneifel Imre.

A Művészkorzón minden alkalommal látogatást tesznek a királyi óriásbábok is: július 31-én, szombaton a Városház téren Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, a Vörösmarty Színház előtt pedig II. (Vak) Béla és II. István óriásbábjaival találkozhatnak, készíthetnek fotókat a belvárosban járók.

A július 31-i program:

17.00  „…és mindenkinek, aki szereti” – Kiss Diána Magdolna és Sághy Tamás, a Vörösmarty Színház színművészeinek zenés műsora, közreműködik Réti Anikó (zongora) (Városház tér)

17.30  A Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének harcművészeti bemutatója (Városház tér, Fő utca)

18.00  Az Alba Regia Vegyeskar koncertje. Műsor: Lassus: A visszhang, Palestrina: Drága fény, Farkas Ferenc–Weöres Sándor: Rózsa madrigál, Kodály Zoltán: A csitári hegyek alatt, Enrique Fabrez: Boleras Sevillanas, Bizet: Carmen – Habanera, Verdi: A trubadúr – Cigánykórus, Donizetti: Szerelmi bájital – Norina cavatinája, Verdi: Nabucco – Rabszolgakórus, Smetana: Az eladott menyasszony – Menyegzői kórusa. Zongorán közreműködik Vasvári Tamás zongoraművész, szólót énekel Baranyai Anett énekművész, vezényel: Kneifel Imre  (Zichy liget, Zenepavilon)

aug
13
pén
2021
Székesfehérvári Királyi Napok 2021 @ Belváros
aug 13 @ 20:30 – aug 22 @ 23:59

A megszokottnál szerényebben, de idén is az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár az állam- és városalapító szent királyra. A Koronázási Ünnepi Játékok napjainak idején, augusztus 20–22. között középkori hangulatot teremtünk: hagyományőrző csapatok, régizenészek járják az utcákat, gólyalábasok is mókáznak a látogatók között a belvárosban. Az óriásbábok többször is felvonulnak és be is mutatkoznak a vendégeknek a belvárosban. A már ismert Ágbogozó játékban és a legújabb, nyomozós-matricagyűjtős játékban kicsik és nagyok közelebbről is megismerhetik az Árpád-házi királyokat. A Malom utcai Táncházban folkestek, koncertek, táncszínházi bemutató kínál kellemes estéket. A Zichy ligetben lesz családi piknik, lovagi torna és számos gyermekfoglalkozás, kreatív játék. Augusztus 21-én és 22-én a középkori élő sakk előadásban a száz négyzetméteres fekete-fehér táblán a morvamezei csatát elevenítik fel fehérvári középiskolások. A Barátság mozi kertmoziját a Városháza díszudvarában élvezheti a közönség. Lesznek koncertek is: a komolyzenét kedvelők az Alba Regia Szimfonikus Zenekart augusztus 18-án hallhatják a megújult Bartók Béla téren, a Bregyó közben pedig a Best of Geszti, az István, a király rockopera koncertváltozata és az Alba Regia Táncegyüttes fesztiválzáró estje várja a rajongókat.

 

A Székesfehérvári Királyi Napok honlapja  »
 


ELŐZETES PROGRAMOK

 

AUGUSZTUS 6–7., PÉNTEK, SZOMBAT

Vörösmarty Színház kávézója
20.30  „Mert ehhez van kedvünk…” – Élőbeszédes, élőzenés 100 perces esztrádműsor a Vörösmarty Színház szervezésében (Esőnap: augusztus 8., vasárnap)

Az esten közreműködik a GabiKvart zenekar: Varga Gabriella, Réti Anikó, Cserta Balázs és Kricsár Kamill, valamint Andrássy Máté

További információ és jegyvásárlás: www.vorosmartyszinhaz.hu

 

AUGUSZTUS 7., SZOMBAT

Városház tér, Fő utca, Zichy liget
17.00  Művészkorzó – A Vörösmarty Színház művészeivel, a tehetségkutató versenyeken feltűnt fiatalokkal, hagyományőrzőkkel és kamarazenei koncerttel. A Művészkorzó előtt 16.30-tól tartják meg a Városház téren a Fehérvár Hero játék és a „Maradj otthon” kampány díjátadóját, valamint a Székesfehérvári Királyi Napok beharangozó sajtótájékoztatóját a királyi óriásbábok jelenlétében.

 

AUGUSZTUS 9–11., HÉTFŐ–SZERDA

Bartók Béla tér
Alba Regia Feszt

A megújult tér szabadtéri színpadán a jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusok legnevesebb hazai képviselői adnak koncerteket három napon át.

További információ: www.albaregiafeszt.hu

 


SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK
2021. augusztus 13–22.

 


Kérjük, kísérjék figyelemmel online felületeinket, a műsort folyamatosan frissítjük!

A programok ingyenesek, a belépődíjas rendezvényeket jeleztük. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

A Székesfehérvári Királyi Napok honlapja  »
 


AUGUSZTUS 13., PÉNTEK

 

MEGNYITÓ

Nemzeti Emlékhely
20.30  Egyensúlyünnep – dramatikus történelmi játék táncosokkal, zenészekkel, cirkuszművészekkel

A fesztivál nyitányára Matuz János írt és rendezett különleges előadást, amely megidézi az Árpád-ház nagyok között is legjelentősebb uralkodóit: Szent Istvánt, Szent Lászlót, Könyves Kálmánt, III. Bélát, IV. Bélát, Kun Lászlót és III. Andrást, valamint Szent Erzsébet és Szent Margit alakját.

Szereplők: Balogh Mihály, Udvaros György, Pál-Nagy Botond

Zenészek: Hámori János, Ölvedi Gábor

Énekesek: Farkas Eszter, Kovács Aliz, Szabó Dániel

Közreműködnek a Székesfehérvári Balett Színház és az Alba Regia Táncegyüttes táncosai, a BIAK Circuschool cirkuszművészei, valamint a Koronázási Ünnepi Játékok óriásbábjai

Koreográfusok: Egerházi Attila és Majoros Róbert

Zene: Szirtes Edina Mókus

Zenei vezető: Cserta Balázs

Írta és rendezte: Matuz János

(Esőhelyszín, módosított programmal: Városháza, Díszterem, az előadás pótlása: augusztus 18., szerda)

 

Nemzeti Emlékhely
21.00  Fáklyás vezetés

További információ: www.turizmus.szekesfehervar.hu

 

Táncház (Malom utca 6.)
21.30  Királyi Folkesték – a Gypo Circus koncertje az udvaron

További információ és jegyvásárlás: www.kiralyinapok.hu

 


AUGUSZTUS 14., SZOMBAT

 

Zichy liget
10.00 órától Családi piknik – az árnyas fák alatt igazi családi kikapcsolódás várja a vendégeket sok-sok játékkal, kézműves foglalkozásokkal, muzsikával

10.00–15.00  Komposztálási bemutató, ökológiai lábnyom számítása a Gaja Környezetvédelmi Egyesülettel

10.00–18.00  Meseösvény Sóstón – a Sóstó Látogatóközpont és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár közös projektjének bemutatkozása, fajátékok

10.00  Hangszeres mesepedagógiai foglalkozás Kamarás Emesével 

11.00–11.30  Zeneovi Bergerné Szőnyi Annával és Varró Jánossal – hangszerek kipróbálása, táncos-zenés körjátékok

14.30  A Corpus Rézfúvós Kvintett szórakoztató zenei koncertje

15.30  Zeneovi Bergerné Szőnyi Annával és Varró Jánossal – hangszerek kipróbálása, táncos-zenés körjátékok

16.30  A Baruts Bence Handpan projekt műsora

17.30  Alexa Ákos bűvészműsora gyerekeknek és felnőtteknek

18.00  A Duo RedWhite csellóduó műsora – filmzenei válogatás  két gordonkára 

19.30  Kodály Spicy Jazz zenekar – világzene

Egész nap: Levendula kézműves foglalkozások – virágkötészet,  lovacska készítése természetes anyagokból, illatzsák, nemezkarkötő és boszorkány készítése

  

Táncház (Malom utca 6.)
15.00 és 18.00  Esszenciák – az Alba Regia Táncegyüttes táncszínházi műsora

További információ és jegyvásárlás: www.kiralyinapok.hu

 

Szent Imre-templom, Városház tér
18.00  Fogadalmi szentmise a Szent Imre-templomban, a misét Spányi Antal megyés püspök celebrálja. A szentmise előtt 17.00 órától a Magyar Szent Család – Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre – ereklyéit ünnepélyesen átkísérik a Püspöki palotából a Szent Imre-templomba, a misét követően pedig vissza.

 

Bartók Béla tér

20.00  A Rákóczi Szövetség gyermektáborának bemutatója, majd 20.30 órától a III. Béla – Az aranykor trónusán című koronázási szertartásjáték vetítése

További információ: www.koronazas.hu

 

Táncház (Malom utca 6.)
21.30  Királyi Folkesték – A Romano Drom koncertje az udvaron

24.00  A Tilinkó zenekar folkestje az udvaron

További információ és jegyvásárlás: www.kiralyinapok.hu

 


AUGUSZTUS 15., VASÁRNAP

 

Lánczos Kornél Gimnázium udvara (Budai út 43.)
9.00  Megemlékezés és koszorúzás a Magyar Királyi 3. Szent István Gyalogezred emléknapja alkalmából, a Sipos Gyula-díj ünnepélyes átadása

 

Belváros, Országzászló tér
15.00  Királyi játéktérnépi gyermekjátszó Kneifelné Laczkó Krisztinával és a Szedtevette zenekarral

 

Széna tér
15.00–20.00  Széna téri piknik – családi program sok játékkal, kézműves foglalkozással, zenével a  TOP-6.9.2-16-SF1-2018-001 projekt keretében

  

Táncház (Malom utca 6.)
17.00  „Csillagkapu” – dramatikus táncjáték Csoóri Sándor azonos című gyermekvers kötete alapján. Közreműködik: Novák Péter, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka csoportja, a debreceni Kispendely énekegyüttes és a Parapács zenekar

További információ és jegyvásárlás: www.kiralyinapok.hu

  

Szent Imre-templom, Városház tér
18.00  Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmise a Szent Imre-templomban, a misét Spányi Antal megyés püspök celebrálja

 

Bartók Béla tér
20.00  A Rákóczi Szövetség gyermektáborának bemutatója, majd 20.30 órától a II. András – Csillaghullásban álmodó című koronázási szertartásjáték vetítése

További információ: www.koronazas.hu

 

Táncház (Malom utca 6.)
21.30  Királyi Folkesték – Ferenczi György és az 1ső pesti rackák koncertje az udvaron

24.00  A Galiba zenekar folkestje

További információ és jegyvásárlás: www.kiralyinapok.hu

 


AUGUSZTUS 16., HÉTFŐ

 

Táncház (Malom utca 6.)
15.00  A BaHorKa Társulat interaktív családi előadása

17.00  Repeta – az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportjainak gálaműsora

További információ és jegyvásárlás: www.kiralyinapok.hu

 

Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház (Liszt Ferenc utca 1.)
18.00  Államalapító Szent István Emlékérem és Díj ünnepélyes átadása. A díjat átadja: Spányi Antal megyés püspök

A díjat magánszemélyek alapították 2004-ben, minden esztendőben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István király öröksége szolgált iránymutatásul.

 

Bartók Béla tér
20.00  A Rákóczi Szövetség gyermektáborának bemutatója, majd 20.30 órától a IV. Béla – Az élet magja című koronázási szertartásjáték vetítése

További információ: www.koronazas.hu

 

Táncház (Malom utca 6.)
21.00  „Mesterkurzus” – a Táncművészeti Egyetem 2021-es mesterképző évfolyamának gálaműsora

21.30  Királyi Folkesték – A Góbé zenekar koncertje

24.00  A Galiba zenekar folkestje

További információ és jegyvásárlás: www.kiralyinapok.hu

 


AUGUSZTUS 17., KEDD

 

Táncház (Malom utca 6.)
10.00–12.00  Kézműves foglalkozás és népi gyermekjátszó a Galiba zenekarral

További információ és jegyvásárlás: www.kiralyinapok.hu

 

Bory-vár (Máriavölgy 54.)
17.00  Székesfehérvár MJV Önkormányzata szakmai díjainak, valamint a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj, Deák Dénes-Díj és a Deák Dénes Ösztöndíj ünnepélyes átadása

 

Belváros
18.00  Királyi óriásbábok felvonulása és bemutatkozása zenészekkel és hagyományőrzőkkel a Vörösmarty Színháztól a Városház térig

 

Táncház (Malom utca 6.)
20.30   „Puszták Népe Front” zenekar koncertje – a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött

21.30  Királyi Folkesték – a J.A.M Showband koncertje

24.00  Galiba zenekar folkestje

További információ és jegyvásárlás: www.kiralyinapok.hu

 


AUGUSZTUS 18., SZERDA

 

Városház tér, Fő utca, Országzászló tér
17.00  
Szatmártól a Mezőföldig címmel hozza el legszebb táncait a cecei székhelyű Tehetség Művészeti Iskola és a Paksi Tehetség Táncműhely apraja és nagyja – közel hatvanan, a Palántáktól a nagyokig. 17.00 órakor, az Országalmától indulva több  alkalommal és helyszínen mutatkoznak be szépséges viseleteikben, szemet gyönyörködtető táncaikkal Iker Józsefné és kollégái, tanítványai.

 

Bartók Béla tér
19.30  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évadnyitó és bemutatkozó koncertje, vezényel: Dobszay Péter. Műsoron: Liszt Ferenc: Les Préludes; Dobri Dániel: Lamento, szólót énekel: Caterina Pontrandolfo; Antonin Dvořák: 9. „Az Új világból” szimfónia (Esőnap: augusztus 23., hétfő)

További információ: www.arso.hu

 


AUGUSZTUS 19., CSÜTÖRTÖK 

 

Bory tér
16.00  Öreghegyi Művészkorzó

A romantikus Bory-vár tövében ebben az évben 30. alkalommal látja vendégül a fehérváriakat Öreghegy: Szent István ünnepének előestéjén zenés, szórakoztató programokkal várják a látogatókat.

 

Belváros
18.00 Királyi óriásbábok felvonulása és bemutatkozása zenészekkel és hagyományőrzőkkel a Vörösmarty Színháztól a Városház térig, ahol a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar kiskoncertje fogadja a menetet.

 

Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ
20.30  Best of Geszti koncert

A megújított Best of Geszti a legsikeresebb Rapülők, Jazz+Az, Gringosztár és Létvágy dalokat sűríti ütős produkcióba, vizuális izgalmakkal, két nagyszerű, új énekesnővel és a Jazz+Az kiváló muzsikusaival. Az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően a koncert csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

 


AUGUSZTUS 20., PÉNTEK

 

Belváros, Zichy liget
10.00–19.00  Koronázási Ünnepi Játékok

A történelmi kisfesztivál hamisítatlan középkori hangulattal, hagyományőrző bemutatókkal, régizenei együttesekkel, középkori piaccal, az Árpád-házi királyokat megismertető családi játékkal, számos gyermekjátékkal, kreatív és kézműves foglalkozásokkal, és természetesen a királyi óriásbábokkal várja a vendégeket ebben az évben is. 21.00 órától épületfényfestés színezi a Belvárost: interaktív kirakós játék 3D-s fénykockákkal az Országzászló téren és 3D épületvetítés a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületén.

  

Szent Imre-templom, Városház tér
10.30  Szent István-napi ünnepi szentmise a Szent Imre-templomban. A szentmisét bemutatja: Spányi Antal megyés püspök

 

Nemzeti Emlékhely
17.00  Tiszteletadás Szent István szarkofágjánál

                                     

Belváros
17.15  Fehérvári királyok menete – történelmi felvonulás óriásbábokkal, hagyományőrzőkkel a Zichy ligettől a Szent István térig

 

Szent István tér
18.00  Ünnepi közgyűlés – Ünnepi beszédet mond és Székesfehérvár kitüntetéseit átadja Cser-Palkovics András polgármester (Esőhelyszín: Városháza, Díszterem)

                                     

Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ
21.00  István, a király koncert keresztmetszet

Látványos, modern megszólalású produkció népszerű szólistákkal, a zenei szakma kiválóságaiból álló saját zenekarral, valamint a legprofesszionálisabb látvány- és animáció-technikával. Az előadásban a címszereplő Feke Pál mellett közreműködik Novák Péter, Szomor György, Herczeg Flóra, Simon Boglárka, Serbán Attila és Sándor Péter. Az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően a koncert csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

 


AUGUSZTUS 21., SZOMBAT

 

Belváros, Zichy liget
10.00–19.00  Koronázási Ünnepi Játékok

A történelmi kisfesztivál hamisítatlan középkori hangulattal, hagyományőrző bemutatókkal, régizenei együttesekkel, középkori piaccal, az Árpád-házi királyokat megismertető családi játékkal, számos gyermekjátékkal, kreatív és kézműves foglalkozásokkal, és természetesen a királyi óriásbábokkal várja a vendégeket ebben az évben is. 21.00 órától épületfényfestés színezi a Belvárost: interaktív kirakós játék 3D-s fénykockákkal az Országzászló téren és 3D épületvetítés a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületén. Ezen az egy estén 21.00 órától Circum Aurora – légi tűzszínház a Zichy liget szélén, a Mátyás király körúton.

 

Nemzeti Emlékhely
19.00  Középkori élő sakk: A három király csatája

Újra összecsap a világos és a sötét sereg: a Székesfehérvári SzC I. István Technikum  35 diákja a száz négyzetméteres sakktáblán mutatja be élő sakkjátszma formájában a középkori Magyarország egyik kiemelkedő ütközetét, az 1278. augusztus 26-án lezajlott morvamezei csatát. A magyar és kun segédcsapatok döntő szerepet játszottak abban a győzelemben, amely Európa legbefolyásosabb családjai közé repítette az addig jószerével ismeretlen, kis osztrák uralkodói házat, a Habsburg-házat. Az előadás írója és rendezője Matuz János.

 

Városháza Díszudvara
21.00  Kertmozi:  Még egy kört mindenkinek – mb. dán film, 115 perc, 2020 (16)

Információ és jegyvásárlás: www.baratsagmozi.hu (Esőnap: augusztus 24., kedd 21.00)

 


AUGUSZTUS 22., VASÁRNAP

 

Belváros, Zichy liget
10.00–19.00  Koronázási Ünnepi Játékok

A történelmi kisfesztivál hamisítatlan középkori hangulattal, hagyományőrző bemutatókkal, régizenei együttesekkel, középkori piaccal, az Árpád-házi királyokat megismertető családi játékkal, számos gyermekjátékkal, kreatív és kézműves foglalkozásokkal, és természetesen a királyi óriásbábokkal várja a vendégeket ebben az évben is. 21.00 órától épületfényfestés színezi a Belvárost: interaktív kirakós játék 3D-s fénykockákkal az Országzászló téren és 3D épületvetítés a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületén.

 

Nemzeti Emlékhely
19.00  Középkori élő sakk: A három király csatája

Újra összecsap a világos és a sötét sereg: a Székesfehérvári SzC I. István Technikum  35 diákja száz négyzetméteres sakktáblán mutatja be élő sakkjátszma formájában a középkori Magyarország egyik kiemelkedő ütközetét, az 1278. augusztus 26-án lezajlott morvamezei csatát. A magyar és kun segédcsapatok döntő szerepet játszottak abban a győzelemben, amely Európa legbefolyásosabb családjai közé repítette az addig jószerével ismeretlen, kis osztrák uralkodói házat, a Habsburg-házat. Az előadás írója és rendezője Matuz János.

 

Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ
20.00  Táncünnep – fesztiválzáró est az Alba Regia Táncegyüttessel

Az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően a rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

 

Városháza Díszudvara
21.00  Kertmozi: Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák – mb. amerikai romantikus vígjáték, 90 perc, 2020 (12)  

Információ és jegyvásárlás: www.baratsagmozi.hu (Esőnap: augusztus 24., kedd 21.00)

 


ÁLLANDÓ PROGRAMOK

 

Nemzeti Emlékhely
Augusztus 13–22.

21.00  3D fényfestés a Nemzeti Emlékhelyen, a mauzóleum falán

   

Vörösmarty Színház
Augusztus 13–31.

Somogyi Győző kiállítása | Fotóválogatás a bábkészítő táborok legjobb pillanataiból | Kiállítás az elmúlt nyolc esztendő szertartásjátékainak jelmezeiből

A kiállítások a színház nyitvatartási idejében látogathatók, a Székesfehérvári Királyi Napok ideje alatt hétvégén is. 

 


Kérjük, kísérjék figyelemmel online felületeinket, a műsort folyamatosan frissítjük!

A programok ingyenesek, a belépődíjas rendezvényeket jeleztük. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

A Székesfehérvári Királyi Napok honlapja  »
A Székesfehérvári Királyi Napok Facebook-oldala  » 

A részletekről napközben személyesen a Városház téri információs faházban vagy a Tourinform irodájában (Hiemer-ház) is tájékozódhatnak.

Telefon: 22/202-340 (8.00–16.00)


 

A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOKHOZ KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

 

AUGUSZTUS 13–22.

Városház tér
10.00–19.00  Nyitott Városháza

A város legjelentősebb programsorozatán a Városháza is megnyitja kapuit a látogatók előtt: megtekinthető az Aba Novák secco, a Szent Korona, az Országalma és a koronázási kard hiteles másolata. Augusztus 21-én, szombaton 18.00 és 20.00 órakor Cser-Palkovics András polgármester vezetésével indul csoportos épületlátogatás. További vezetések: augusztus 13., 16, 17., 18. és 19-én 17.00 és 18.00 órakor; augusztus 14., 15. és 22-én 10.00 és 18.00 órakor, augusztus 20-án 10.00 és 20.00 órakor, augusztus 21-én 10.00 órakor.

Regisztráció a Tourinform irodában: Székesfehérvár, Oskola utca 2–4.

Tel: 22/537-261 (9.00–18.00 óráig), email: idegenvezetes@szekesfehervar.hu

Online regisztráció: https://turizmus.szekesfehervar.hu/nyitott-varoshaza-regisztracio

 

AUGUSZTUS 27., PÉNTEK

Városház tér
Máté Bence természetfotós kiállítása – a szabadtéri tárlat szeptember 26-ig látható

    

AUGUSZTUS 28., SZOMBAT

Öreghegyi Közösségi Ház kertje (Fiskális út 93.)
15.00  Öreghegyi Jazzpiknik – egész napos családi foglalkoztatók, játékok, kiskoncertek, gyerekműsorok a TOP-6.9.2-16-SF1-2018-001 projekt keretében

20.00  Jazzkívánságműsor magyarul: a Sárik Péter Trio és Falusi Mariann koncertje

 


ARANYBULLA MŰVÉSZETI NAPOK

 

AUGUSZTUS 29., VASÁRNAP

Öreghegyi Közösségi Ház kertje (Fiskális út 93.)
20.00  Soulistic – Malek Andrea Gospel Tour

További információ: www.fehervariprogram.hu

 

AUGUSZTUS 30., HÉTFŐ

Öreghegyi Közösségi Ház (Fiskális út 93.)
18.00  Nyeste Laura textiltervező kiállításának megnyitója

19.00  Lounge FM koncert a kertben

21.00  Kertmozi

További információ: www.fehervariprogram.hu

 

 

július – augusztus 2021 Júl – aug 2021