Műsornaptár

november – december 2019 nov – dec 2019
nov. 16., 10:00 – 14:00
Animóka
10:00
Az Országos Rajzfilmünnephez csatlakozva november 16-án, szombaton 10 órától rendezzük meg a hagyományos, ingyenesen látogatható Animóka kreatív foglalkozást a Művészetek Házában. Az intézményben működő Animono Animációsfilm-készítő Műhely és a Start Kreatív Alkotócsoport éves programjának legkiemelkedőbb[...]
nov. 16., 11:00 – 18:00
Márton-napi táncos hagyományok @ Táncház
11:00
Backstage címmel indít új programsorozatot a Motívum Kulturális Egyesület megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. Az ingyenes sorozat résztvevői bepillanthatnak abba, hogyan készül egy-egy rendezvény, és annak megvalósítása során milyen munka folyik a háttérben. Az első[...]
nov. 29., 15:00 – dec. 21., 20:00
15:00
Az ünnepi díszbe öltözött belvárosban a négy adventi hétvégén rangos előadók szórakoztatják a járókelőket, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort az adventi színpadon. A Városháza udvarán felépített betlehem előtt felidézhetjük a bibliai[...]
Fehérvár Hangja – Döntő
Vörösmarty Színház
dec. 8., 18:00 – 21:00
Fehérvár Hangja – Döntő @ Vörösmarty Színház
18:00
Az idei Fehérvár Hangja tehetségkutató fináléjának a Vörösmarty Színház ad otthont december 8-án, vasárnap 18 órától. A döntő ezúttal is látványos színpadi show lesz, Szakál Attila rendezésében. Az énekesek produkcióiban hagyományosan táncosok is közreműködnek, a[...]
Nyugdíjasok Karácsonya
Alba Regia Sportcsarnok
dec. 13., 15:00 – 17:00
15:00
A Nyugdíjasok Karácsonya Székesfehérvár önkormányzatának hagyományos rendezvénye, amelynek keretében szórakoztató karácsonyi programmal ajándékozza meg a város szépkorú polgárait, a nyugdíjasklubokat és egyesületeket, hogy így fejezze ki köszönetét egész éves munkájukért, támogatásukért és együttműködésükért. Az eseményen[...]
dec. 31. 2019., 18:00 – jan. 1. 2020., 03:00
18:00
Barátokkal vagy egyedül – a lényeg, hogy élményekkel teli és emlékezetes legyen az esztendő utolsó napja! Székesfehérvár idén is színes zenei kínálattal, szilveszteri finomságokkal, bolondos kellékekkel készül, és mindenkit invitál a Zichy színpad elé.
november – december 2019 nov – dec 2019
november – december 2019 nov – dec 2019
nov
16
szo
2019
Animóka
nov 16 @ 10:00 – 14:00

Az Országos Rajzfilmünnephez csatlakozva november 16-án, szombaton 10 órától rendezzük meg a hagyományos, ingyenesen látogatható Animóka kreatív foglalkozást a Művészetek Házában. Az intézményben működő Animono Animációsfilm-készítő Műhely és a Start Kreatív Alkotócsoport éves programjának legkiemelkedőbb eseményének fókuszában az animáció áll: érdekes foglalkozásokra – festés, rajzolás, drámajáték, filmforgatás – hívják a családokat, és olyan, házilag is megvalósítható filmes praktikákra tanítják a látogatókat, mellyel otthon is sikeresen készíthetnek animációs filmeket. A foglalkozás során a gyerekek ahhoz is kedvet kaphatnak, hogy a szakkörökbe járjanak, tanulmányaikat pedig esetleg a MOME-n folytassák. Az idei Animóka témája a cirkusz, a gyerekek ebben a témában alkotnak majd és hozzák létre közös filmjüket.

Animóka

Kreatív animációs foglalkozás gyerekeknek és szüleiknek a Művészetek Házában
2019. november 16., szombat

9.15–9.45 Gyerünk a moziba be! – a Barátság mozi kulisszatitkai
Jelentkezés a bejárásra: baratsagmozi@baratsagmozi.hu

10.00 Drámajáték, a mese kitalálása és eljátszása Detre Zsuzsanna tanítónővel
11.00 A mozgatható szereplők és a háttér elkészítése Farkas Noémi és Debreczeni Katalin segítségével
12.00 Filmforgatás Debreczeni Katalinnal
13.00 Válogatás az Animono Animációsfilm-készítő Műhely terméséből a Barátság moziban

A belépés ingyenes!

   

Márton-napi táncos hagyományok @ Táncház
nov 16 @ 11:00 – 18:00

Backstage címmel indít új programsorozatot a Motívum Kulturális Egyesület megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. Az ingyenes sorozat résztvevői bepillanthatnak abba, hogyan készül egy-egy rendezvény, és annak megvalósítása során milyen munka folyik a háttérben. Az első rendezvény témája a tánc lesz november 16-án, szombaton; helyszíne pedig a Malom utcai Táncház.

Az esemény középpontjában a Márton-napi táncos hagyományok állnak. A rendezvény közös sütés-főzéssel indul: a résztvevők Kovács György, a Fejér Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatójának vezényletével erdőhorváti perecet készítenek, miközben ő libalevest főz. A perecsütésre gyerekek jelentkezését várjuk: a hely befogadóképessége miatt 10 gyerek és kísérője vehet részt az ínycsiklandozó foglalkozáson, ők előzetesen regisztrálhattak a foglalkozásra.

Délután háromtól a néptáncegyüttesek kulisszatitkai kerülnek középpontba: az érdeklődők megleshetik, hogyan készülnek a táncosok egy előadásra, maguk is felpróbálhatják a viseleteket, és ezt természetesen fotón is megörökíthetik. Közben a gyerekek kézműves foglalkozáson is részt vehetnek, ahol Márton-napi lámpást és filcludat készíthetnek.

Az Alba Regia Táncegyüttes táncosai arról is mesélnek, hogyan születik egy-egy koreográfia. A jelenlévők ezt a gyakorlatban is kipróbálhatják, hiszen négykor a hagyományőrző foglalkozások mellett gyermekjátszó táncház kezdődik a Szedtevette zenekarral és Kneifelné Laczkó Krisztinával, valamint az Alba Regia Táncegyüttes Senior táncosainak részvételével. A nap táncbemutatóval zárul, a nézők bevonásával.

Az eseménysorozat a TOP-7.1.1.16-H-ESZA-2019-00452 számú „Backstage – komplex művészeti rendezvények Székesfehérváron” projekt keretében valósul meg

 

Részletes program:

11.00–13.00  Így készül a perec – sütés-főzés Kovács Gyuri bácsival (előzetes jelentkezés alapján)

15.00–16.00 Így készül a lámpás és a filclúd – hagyományőrző és kézműves foglalkozások

15.00–16.00 Így készül az előadásra egy táncos – öltözés a színfalak mögött, népviseletek bemutatója és felpróbálása

16.00–18.00 Gyermekjátszó táncház a Szedtevette zenekarral, majd közös tánc

 

nov
29
pén
2019
Fehérvári Advent 2019 @ Belváros
nov 29 @ 15:00 – dec 21 @ 20:00

Az ünnepi díszbe öltözött belvárosban a négy adventi hétvégén rangos előadók szórakoztatják a járókelőket, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort az adventi színpadon. A Városháza udvarán felépített betlehem előtt felidézhetjük a bibliai történetet. A forralt bor illatú vásári forgatagot képeskönyvbe illő művészeti installációk színesítik, a város karácsonyfája körül kisvonat zakatol. Adventi kuckó várja a családokat, ahol a foglalkoztatóban közösen készíthetnek ajándékot a kézműves foglalkozásokon, mézeskalácsot süthetnek, de akár meseolvasással, diavetítéssel is tölthetik az időt a kicsik. A fényekkel mesebelivé varázsolt a Városházán ebben az évben is minden nap kinyílik majd egy ablak: a város adventi naptárából egy-egy vers, mese vagy dal formájában érkezik a várakozást megkönnyítő ajándék a városlakóknak.

dec
8
vas
2019
Fehérvár Hangja – Döntő @ Vörösmarty Színház
dec 8 @ 18:00 – 21:00

Az idei Fehérvár Hangja tehetségkutató fináléjának a Vörösmarty Színház ad otthont december 8-án, vasárnap 18 órától. A döntő ezúttal is látványos színpadi show lesz, Szakál Attila rendezésében. Az énekesek produkcióiban hagyományosan táncosok is közreműködnek, a közös dalokat pedig élő zenekar kíséri. 

A 12 fős döntős mezőny: Bérces Molli, Cservenák Marianna, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Matern Vanda, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka és Sáska Maja.

A zsűri: Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője, Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa, Szakács Gergő, a Follow the Flow frontembere és Vörös Tamás jazz-zenész.

Belépő: 1500 Ft, jegyek a Művészetek Házában (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) válthatók, hétfőtől péntekig 8-tól 14 óráig.

Online jegyértékesítés: https://www.jegy.hu/program/63891/

dec
13
pén
2019
Nyugdíjasok Karácsonya @ Alba Regia Sportcsarnok
dec 13 @ 15:00 – 17:00

A Nyugdíjasok Karácsonya Székesfehérvár önkormányzatának hagyományos rendezvénye, amelynek keretében szórakoztató karácsonyi programmal ajándékozza meg a város szépkorú polgárait, a nyugdíjasklubokat és egyesületeket, hogy így fejezze ki köszönetét egész éves munkájukért, támogatásukért és együttműködésükért. Az eseményen nézőként résztvevőknek apró karácsonyi ajándékkal is kedveskedik a város.

dec
31
ked
2019
Urban New Year’s Eve @ Zichy liget
dec 31 2019 @ 18:00 – jan 1 2020 @ 03:00

With friends or alone – the point is to be full of experiences and memorable days of the year! This year, Székesfehérvár also offers colorful music, New Year’s Eve delicacies, and crazy props and invites everyone to the Zichy stage.

Városi Szilveszter @ Zichy liget
dec 31 2019 @ 18:00 – jan 1 2020 @ 03:00

Barátokkal vagy egyedül – a lényeg, hogy élményekkel teli és emlékezetes legyen az esztendő utolsó napja! Székesfehérvár idén is színes zenei kínálattal, szilveszteri finomságokkal, bolondos kellékekkel készül, és mindenkit invitál a Zichy színpad elé.

november – december 2019 nov – dec 2019