Műsornaptár

szeptember – október 2021 Sze – okt 2021
Illés Kati cipőtervező kiállítása
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
szep. 24., 17:00 – okt. 24., 18:00
Illés Kati cipőtervező kiállítása @ Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
17:00
A hölgyek számára kihagyhatatlan kiállításra készül a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: Illés Kati cipőtervező mutatkozik be a Csónakázó-tónál található központi épületben. Csodás színek, mesebeli fazonok, bojtok, gombok, szalagok és masnik, csipkeminta és gobelinhímzés –[...]
Idősek Világnapja
Alba Regia Sportcsarnok
szep. 30., 15:00 – 17:00
Idősek Világnapja @ Alba Regia Sportcsarnok
15:00
Székesfehérvár önkormányzata hagyományosan zenés gálaműsorral köszönti a város szépkorú lakóit az Idősek Világnapja alkalmából. Tavaly a járvány miatt elmaradt a mindig telt házas rendezvény, ebben az évben viszont szeptember 30-án, csütörtökön ismét várják a közönséget[...]
Szent Mihály-napi piknik
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
okt. 2., 10:00 – 20:00
Szent Mihály-napi piknik @ Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
10:00
Egész napos rendezvényre hívja a vendégeket október első hétvégéjén a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: a Szent Mihály napi piknik hagyományos családi programjában meseelőadás, bűvész show, kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket, a színpadon fellép Buch[...]
Öreghegyi Disputa
Öreghegyi Közösségi Ház
okt. 12., 18:00 – 19:00
Öreghegyi Disputa @ Öreghegyi Közösségi Ház
18:00
Folytatódik az Öreghegyi Disputa az Öreghegyi Közösségi Házban (Székesfehérvár, Fiskális u. 93.). A Vörösmarty Társasággal közösen szervezett eseményen Bobory Zoltán vendége a 75 éves Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zeneszerző, szövegíró, énekmondó lesz 2021. október 12-én, kedden 18[...]
Királykúti esték
Királykút Emlékház
okt. 14., 18:00 – 19:00
Királykúti esték @ Királykút Emlékház
18:00
Folytatódnak a Királykúti esték: 2021. október 14-én, csütörtökön 18 órakor a Királykút Emlékházban Fenyvesi Ottó 66 című verseskötetét és Bakonyi István Írók, költők nyomában című kötetét mutatja be Kilián László író, szerkesztő. Az est házigazdája[...]
20. KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítő @ Kisfaludi Közösségi Ház
10:00
Népdalkörök, pávakörök, citerazenekarok és szólisták számára rendezünk térségi és országos népzenei minősítőt, a KÓTA kritériumai alapján 2021. október 24-én, vasárnap 10.00 órakor a Kisfaludi Közösségi Házban (Székesfehérvár-Kisfalud, Könyves Kálmán utca 10/A.)  Szervezők: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális[...]
szeptember – október 2021 Sze – okt 2021
szeptember – október 2021 Sze – okt 2021
Sze
30
csü
2021
Idősek Világnapja @ Alba Regia Sportcsarnok
Sze 30 @ 15:00 – 17:00

Székesfehérvár önkormányzata hagyományosan zenés gálaműsorral köszönti a város szépkorú lakóit az Idősek Világnapja alkalmából. Tavaly a járvány miatt elmaradt a mindig telt házas rendezvény, ebben az évben viszont szeptember 30-án, csütörtökön ismét várják a közönséget az Alba Regia Sportcsarnokban. A zenés műsorban Buch Tibor és Zsigmond Lala, Horváth Elemér „Emi” és zenekara, az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikara, valamint a Step and Style Studio táncosai szórakoztatják a vendégeket. A program ingyenes, a belépés védettségi igazolványhoz kötött. A védettségi igazolvány csak személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) bemutatásával együtt érvényes.

Az ENSZ 1991-ben rendezte meg első alkalommal az Idősek világnapját október elsején. Azóta a világ sok országában, így hazánkban is évről évre szerveznek programokat ebből az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre, arra, hogy tapasztalatuk, tudásuk révén hasznos tagjai a társadalomnak. Székesfehérvár minden évben gálaműsorral fejezi ki megbecsülését a város idős lakói iránt, akik munkájukkal méltán vívtak ki maguknak tiszteletet az elmúlt évtizedek során. A rendezvény célja a szórakoztatás mellett az, hogy a város köszönetet mondjon szüleink és nagyszüleink generációjának.

Az elmúlt években minden alkalommal sok száz vendége volt az Idősek világnapján rendezett programnak, a szervezők idén is színvonalas műsorral várják a vendégeket szeptember 30-án, csütörtökön 15.00 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban, a Gáz utcában, ahol Cser-Palkovics András polgármester köszönti a megjelenteket.

Az Alba Orfeum show című műsorban a Fehérváron sokak által kedvelt Buch Tibor és Zsigmond Lala lép színpadra. Mellettük Horváth Elemér „Emi” és zenekara szórakoztatja majd a közönséget: komolyzene, filmzene, musical, operett és persze magyar nóta is szerepel majd a programban. A színpadon fellépnek a Step and Style Studio táncosai, valamint az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikara is. A műsorvezető Németh Gábor lesz.

A program ingyenes, a belépés védettségi igazolványhoz kötött. A védettségi igazolvány csak személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) bemutatásával együtt érvényes.

  

  

okt
2
szo
2021
Szent Mihály-napi piknik @ Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
okt 2 @ 10:00 – 20:00

Egész napos rendezvényre hívja a vendégeket október első hétvégéjén a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: a Szent Mihály napi piknik hagyományos családi programjában meseelőadás, bűvész show, kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket, a színpadon fellép Buch Tibor és Nagy Feró is. A piknik része a délután négykor kezdődő, Fejér színei című megyei néptáncos találkozó, amelynek keretében 17 együttes mutatja be egy-egy koreográfiáját.

Részletes program

10.00–10.30  Free Spirit táncbemutató (Szabadtéri színpad)

10.30–11.30  Ács Tamás-Varró Dániel: A leprikónok átka – interaktív mesejáték (Sátor színpad)

11.30–12.00  Mollini interaktív, humoros, zenés bűvész show-ja (Szabadtéri színpad)

12.10–12.15  Szigli Istán önkormányzati képviselő köszöntője (Szabadtéri színpad)

12.15–12.45  Buch Tibor zenés műsora (Szabadtéri színpad)

10.00–18.00  Kézműves foglalkozások, gyermekjátékok a kertben és a sátorban

16.00–18.30  „Fejér színei” – Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Találkozója (Szabadtéri színpad)

Szervező: Alba Regia Táncegyesület, résztvevők: Alba Regia Táncegyüttes (Székesfehérvár), Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja (Székesfehérvár), Ikarus Senior Táncegyüttes (Székesfehérvár), TáncolKODÓ Táncegyüttes (Székesfehérvár), Sárrét Néptáncegyüttes (Szabadbattyán), Adony Táncegyüttes – Salina (Adony), Nagyvenyimi Táncegyüttes, Mezőfalvi Néptáncegyüttes, Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, Baracs Néptáncegyüttes, Barkócaberkenye Néptánccsoport (Csókakő), Százszorszép Táncegyüttes (Martonvásár), Szent György Táncegyüttes (Iszkaszentgyörgy), Madocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes, Pyrgos Zenekar és Táncegyüttes (Beloiannisz) Saarer Tanzgruppe (Szár), Zorica Tánccsoport (Ercsi), Galiba zenekar (Székesfehérvár), Szedtevette zenekar (Székesfehérvár)

A találkozó zárásaként a Táncházban 20.00 órától a „Puszták Népe Front” zenekar koncertje, majd 21.00 órától táncházi mulatság

19.00–19.30  Nagy Feró (Szabadtéri színpad)

Sokszínű eseménynek ígérkezik a Szent Mihály-napi piknik október 2-án, szombaton, amely délelőtt 10.00 órakor kezdődik a Szárazréti Közösségi Központban. A színpadon elsőként a Free Spirit Dance  tehetséges táncosainak bemutatóját láthatja a közönség, majd egy meseelőadás következik. Varró Dániel A leprikónok átka című „kis viking komédiáját” Ács Tamás színész játssza el a gyerekeknek a parkolóban felállított sátorban: a történet csupa játék és kaland, amelynek a kis nézők is részesei lehetnek. Az előadást hatévesnél idősebbeknek ajánlják. 

Interaktív, humoros, zenés bűvész show varázsolja el a nagyérdeműt fél tizenkettőkor: Mollini, azaz Moltész Gyula trükkjeit láthatja a közönség a színpadon. Délben sokak kedvence, Buch Tibor színész-énekes zenés műsora következik, aki örökzöldeket, operettslágereket ad elő. Este hét órakor pedig egy egészen más stílus képviselője, Nagy Feró érkezik majd a színpadra. A nap folyamán este hat óráig kézműves foglalkozások és játékok várják a gyerekeket a ház hangulatos kertjében.  

Délután négy órakor kezdődik a Fejér Színei – Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Találkozója, amelynek szervezője az Alba Regia Táncegyesület. A találkozó keretében 17 táncegyüttes mutatkozik be egy-egy koreográfiával. A fellépők: az Alba Regia Táncegyüttes, az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja, az Ikarus Senior Táncegyüttes és a TáncolKODÓ Táncegyüttes Székesfehérvárról, a szabadbattyáni Sárrét Néptáncegyüttes, az Adony Táncegyüttes – Salina, a Nagyvenyimi Táncegyüttes, a Mezőfalvi Néptáncegyüttes, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a Baracs Néptáncegyüttes, a csókakői Barkócaberkenye Néptánccsoport, a martonvásári Százszorszép Táncegyüttes, az iszkaszentgyörgyi Szent György Táncegyüttes, a Madocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Pyrgos Zenekar és Táncegyüttes Beloianniszból, a Saarer Tanzgruppe Szárról, a  Zorica Tánccsoport Ercsiből. A táncosokat élőzenével kíséri a fehérvári Galiba és a Szedtevette zenekar. A találkozót követően a néptáncos program a Malom utcai Táncházban folytatódik, ahol este nyolckor ad koncertet az ARTE tagjaiból alakult Puszták Népe Front együttes, a napot pedig táncházi mulatság zárja.

 

  

okt
24
vas
2021
20. KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítő @ Kisfaludi Közösségi Ház
okt 24 @ 10:00

Népdalkörök, pávakörök, citerazenekarok és szólisták számára rendezünk térségi és országos népzenei minősítőt, a KÓTA kritériumai alapján 2021. október 24-én, vasárnap 10.00 órakor a Kisfaludi Közösségi Házban (Székesfehérvár-Kisfalud, Könyves Kálmán utca 10/A.)

 Szervezők: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA)

A minősítőn (technikai okok miatt) maximum 12 csoport jelentkezését tudjuk fogadni, a nevezés sorrendjében, 2021. szeptember 30., csütörtökig.

A jelentkezés online történik, a felhívás alatt található űrlap kitöltésével (a KÓTA felületén).

 

Az esemény mindenki számára nyitott, szeretettel várjuk a népzenekedvelőket a helyszínre! 

(A rendezvény az esemény napján érvényes járványügyi szabályoknak megfelelően látogatható.)

 

Részletes felhívás  »

 

További információ:

Dr. Major Lászlóné szervező

E-mail: majorkati@hotmail.com

Tel: +36 30 9368438

 

szeptember – október 2021 Sze – okt 2021