Műsornaptár

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 

Királyok a Belvárosban
Székesfehérvár
júl 20., 17:00 – 19:00
Királyok a Belvárosban @ Székesfehérvár
17:00
A középkort idéző, a Székesfehérvári Királyi Napokra és a Koronázási Ünnepi Játékokra hangoló óriásbábos szombatok következő alkalmán, július 20-án 17 órától Szent László király, felesége, Rheinfeldi Adelhaid királyné és lányuk, a szentként tisztelt Piroska hercegnő[...]
aug. 11., 10:00 – aug. 20., 23:00
Székesfehérvári Királyi Napok @ Székesfehérvár
10:00
A Szent István ünnepe köré szervezett összművészeti fesztivál a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely minden esztendőben igazi kulturális csemegékkel várja a fehérváriakat és a városba látogatókat. A város legjelentősebb rendezvénye mára országos hírnévnek örvend, sokan[...]

Állandó programok – az intézményben működö klubok, körök foglalkozásai »
 
 

júl
20
szo
2024
Királyok a Belvárosban @ Székesfehérvár
júl 20 @ 17:00 – 19:00

A középkort idéző, a Székesfehérvári Királyi Napokra és a Koronázási Ünnepi Játékokra hangoló óriásbábos szombatok következő alkalmán, július 20-án 17 órától Szent László király, felesége, Rheinfeldi Adelhaid királyné és lányuk, a szentként tisztelt Piroska hercegnő tesz sétát a Belvárosban. A program 18 órakor a Zichy ligetben, a Zenepavilonnál a Lili & Miki Acoustic műsorával zárul.

A Királyok a Belvárosban sorozat évek óta nagyon népszerű, a szombati programokon minden alkalommal népes közönség gyűlik össze, hogy találkozzon a 23 tagú királyi óriásbáb-család tagjaival. Július 20-án, szombaton 17 órától a lovagkirály családja várja az alattvalókat a fehérvári Belvárosban.

A menet 17 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, az óriásbábokat Haraszti Zsigmond mutatja be a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál, a zenei aláfestést a Tabulatúra Régizene Együttes szolgáltatja. A 2000-ben alakult zenekar célja a középkori, a reneszánsz és a korabarokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zene megismertetése. Historikus hangszereken, lehetőség szerint korhű hangszerelésben játszanak, ami a koncertek hangulatát és az előadás hitelességét is emeli.

A program zárásaként 18 órától a Zichy ligetben a Lili & Miki Acoustic műsorát élvezheti a közönség a Zenepavilonban. Benedek Lili és Szabó Miklós 2020-ban alapította meg a Lili & Miki Acoustic duót. Több éves hazai és nemzetközi tapasztalat alapján állították össze Voice&Piano műsorukat. „A duót azzal a céllal álmodtuk meg, hogy újra érték legyen az élő zene. Szívesen kalandozunk a stílusok és különböző korszakok között, mutatva ezzel azt is, hogy a jó zene nem korosztály- vagy stílusfüggő” – vallják a zenészek, akiknek repertoárja modern popdalokból, magyar és külföldi slágerekből, jazz örökzöldekből áll.

aug
11
vas
2024
Székesfehérvári Királyi Napok @ Székesfehérvár
aug 11 @ 10:00 – aug 20 @ 23:00

A Szent István ünnepe köré szervezett összművészeti fesztivál a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely minden esztendőben igazi kulturális csemegékkel várja a fehérváriakat és a városba látogatókat. A város legjelentősebb rendezvénye mára országos hírnévnek örvend, sokan ehhez az időponthoz igazítják a szabadságukat. A sorozat leglátványosabb része a Koronázási Ünnepi Játékok három napja, amikor hagyományőrző csapatok, régizenei együttesek, gólyalábas komédiások, családi és gyerekprogramok csalogatják középkori időutazásra a látogatókat. Részletes műsor hamarosan!

Információ:

A Székesfehérvári Királyi Napok honlapja  »
A Székesfehérvári Királyi Napok Facebook-oldala  »


Székesfehérvári Királyi Napok

2024. augusztus 11–20.

Augusztus 9–11., péntek–vasárnap: Fehérvári Mézünnep (Országzászló tér)

Augusztus 10., szombat: Fehérvári Fúvós Fesztivál (Városház tér)

Augusztus 11–15., vasárnap–csütörtök: Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál (Belváros, Zichy-színpad)

  • Augusztus 11., vasárnap: Felvonulás és nyitógála – Résztvevők: Alba Regia Táncegyüttes csoportjai, Mexikó, Spanyolország, Szlovákia, Tököli Délszláv Táncegyüttes
  • Augusztus 12., hétfő: ARAMI csoportjai, Duna Művészegyüttes
  • Augusztus 13., kedd: Alba Regia Táncegyüttes, ARTE Múltidézők, Mexikó, Spanyolország, Szlovákia
  • Augusztus 14., szerda: ARTE Senior csoportja, Generációk Táncműhely, Muharay-gála
  • Augusztus 15., csütörtök: Felvonulás és zárógála – Résztvevők: Alba Regia Táncegyüttes csoportjai, Mexikó, Spanyolország, Szlovákia, Tököli Délszláv Táncegyüttes

Augusztus 12–14. és 16., hétfő, kedd, szerda és péntek: Kertmozi (Bartók Béla tér)

Augusztus 14., szerda: Körmenet, fogadalmi szentmise (Püspöki Palota – Bazilika)

Augusztus 15., csütörtök: Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmise (Bazilika)

Augusztus 16., péntek: X. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál (Városház tér)

Augusztus 16., péntek: Fenyő Miklós koncert (Zichy-színpad)

Augusztus 17., szombat: Lovagok napja és II. Szent István Torna (Városház tér)

Augusztus 17., szombat: Bikini koncert (Zichy-színpad)

Augusztus 18-20., vasárnap–kedd: Koronázási Ünnepi Játékok – Három nap középkor hagyományőrzőkkel, óriásbábokkal (Belváros, Zichy liget)

Augusztus 18., vasárnap: Bagossy Brothers Company (Zichy-színpad)

Augusztus 19., hétfő: Öreghegyi Mulatság (Bory tér)

Augusztus 20., kedd: Ünnepi közgyűlés, óriásbábok felvonulása (Szent István tér, Belváros)

Augusztus 20., kedd: Hunyadi László – az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertszerű előadása (Zichy-színpad)

Részletes műsor hamarosan!

Információ:

A Székesfehérvári Királyi Napok honlapja  »
A Székesfehérvári Királyi Napok Facebook-oldala  »