Hírek

A közönség együtt énekelt a művészekkel

2018. október 2.   Hajnal Csilla  

Csárdáskirálynő, Cigányszerelem, Háry János – többek között ezekből a művekből is hallhatott részleteket a közönség kedden délután az Idősek világnapján rendezett zenés gálaműsorban. Az Alba Regia Sportcsarnokban Papp Annamária és Bot Gábor mellett Horváth Elemér „Emi” zenekara, az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikórusa és a Step and Style Studio táncosai léptek színpadra.

A város önkormányzata évek óta hagyományosan zenés programmal kedveskedik Székesfehérvár szépkorú lakosainak az Idősek világnapján. Az Alba Regia Sportcsarnokban kedden délután Cser-Palkovics András köszöntötte az egybegyűlteket. A polgármester köszönetet mondott a a fehérvári nyugdíjasoknak az elmúlt évtizedekben végzett munkájukért, azért, hogy nemcsak családjaikért, hanem a város fejlődéséért is sokat tettek és tesznek – ezért megbecsülés, szeretet és tisztelet illeti meg őket. A városvezető mosolygós, jó hangulatú délutánt kívánt a vendégeknek, akik hallhatóan jól is érezték magukat, hiszen több alkalommal együtt is énekelték a jól ismert dalokat a művészekkel.

A „Szól a nóta, száll a muzsika…” című műsorban Papp Annamária és Bot Gábor mellett Horváth Elemér „Emi” zenekarát hallhatta a közönség. A Csárdáskirálynő, a Cigányszerelem című operettek részletei vagy a Háry Jánosból előadott, az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikórusának kíséretében elhangzó a Jó lovas katonának című dallamra szinte egyszerre mozdult a csarnok közönsége, de sokan énekelték együtt a Neoton örökzöldjét is a zenekarral és a két énekessel, akik a széksorok között járva adták elő a 220 felett című számot.

Nagy sikere volt Horváth Elemérnek is, aki ugyancsak a nézők között húzta többek között a Vörösbort ittam az este kezdetű nótát. Sikert arattak a tánccal kísért számok is. A műsor végén a csarnok vendégei hálás tapssal köszönték meg a fellépő művészeknek az élményt.