Táborok

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ több nyári tábort szervez, de szívesen befogad más szervezetek által bonyolított gyermek-, ifjúsági és felnőtt táborokat is. 

Miért kedvelik intézményünk közösségi tereit?

Mert mindent egy helyen valósíthatnak meg. Ha zárt térben tervezik a foglalkozásokat, vagy egy kertben, zöld környezetben szeretnék a programelemeket bonyolítani, vagy azt szeretnék, hogy a gyermekeknek legyen elegendő hely a mozgásra, ha a felnőttekkel az elmélyült, csendes foglalkozásokat tervezik, mi jutunk eszükbe.

Melyek az épületeink erősségei?

Az SZKKK Felsővárosi Alkotóház (Kertalja utca 8.) egy felújított épület, melyhez nagy udvar is tartozik, tornáccal és saját kiskerttel rendelkezik, melyben hamarosan érnek a friss zöldségek. Kézműves alkotótáborok legjobb helyszíne.

Az SZKKK Felsővárosi Közösségi Ház (Havranek József utca 27.) tánctáborok kedvelt helyszíne, hiszen a ház tükrös termében egész nap próbálhatnak a csoportok. Kézműves műhelyek is szívesen igénybe veszik a helyet, szabadtéri kemencénkben pedig megtanulhatják a kenyérsütés csínját-bínját is.

Az SZKKK Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar (Farkasvermi út 2.) a komplex táborok kedvelt helyszíne, hiszen itt lehet sportos, csendes, tornatermi és gasztronómiai tábor is. Óriási terek állnak a táborszervezők rendelkezésére.

Az SZKKK Kisfaludi Közösségi Ház (Könyves Kálmán utca 10/a.) a város zajától távol található, de még Székesfehérvár belterületén. A ház elsősorban alkotótáborok kiváló helyszíne, a természet közelsége miatt a festőműhelyek szívesen szerveznek itt pár napos művésztelepeket.

Az SZKKK Öreghegyi Közösségi Ház (Fiskális út 93.) kerttel és belső udvarral is rendelkezik. A belső, kemencével ellátott udvarrész a kenyérsütéssel kapcsolatos táborok közkedvelt helyszíne, a légkondicionált Tóth István-terem pedig a színjátszó-, ének- és tánctáborok otthona. Az alkotóművészek is szívesen foglalkoznak nyáron a gyermekekkel és felnőttekkel a festői környezetet biztosító, fenyőfákkal tarkított kertben.

A bérleti díj helyszínenként a következő beltéri és szabadtéri lehetőségeket tartalmazza:

 • Öreghegyi Közösségi Ház
   • A légkondicionált Tóth István-terem, a kert és a belső udvar,
       vagy
     • a 7–8-as terem, a kert és a belső udvar
 • Közösségi Központ – Feketehegy Szárazréti Kultúrudvar
  A klubterem, a Gasztroudvar, a kert, valamint a színpad előtti fedett tér
 • Felsővárosi Közösségi Ház
  A nagyterem, az öltöző, az előtér és az udvar
 • Felsővárosi Alkotóház
  Az egész ház és az udvar
 • Kisfaludi Közösségi Ház
  Az egész ház és az udvar

A maximális létszám minden helyszínen 30 fő. A helyszíneken napi takarítást végzünk. A turnusok teljes ideje alatt a táborszervező kötelessége a résztvevők felügyeletének megszervezése, ebben az intézmény munkatársai semmilyen formában nem vesznek részt.

Bérleti díj: 100.000 Ft/turnus 

  

Bővebb információ:

Krebsz András
terember@fehervariprogram.hu
+3670/507-7753