Hírek

Indul a Fehérvári Advent

2018. november 16.   Hajnal Csilla  

Bár még néhány hét van hátra az advent kezdetéig, az előkészületek javában tartanak: szerelik az ünnepi díszvilágítást a Belvárosban és formálódnak már a programok is. A hétvégéken hallhatjuk majd többek között Kocsis Tibort és Kökény Attilát, hétköznapokon kisiskolások, ovisok lépnek fel a Városház téren, idén is lesz adventi naptár és manókereső játék.

November utolsó napján kezdődik és december 24-ig tart az idei Fehérvári advent, amelynek egyik leghangulatosabb eseménye lesz a Kisangyalok kórusának fellépése, amikor a város iskoláinak énekelni szerető kisdiákjai állnak a közönség elé a Városház téren az első adventi hétvégén. A hétköznap délelőttökön is gyerekhangok szereznek örömöt a belvárosban, ahol kisiskolások és óvodások mutatják be karácsonyi műsoraikat. Hétvégente kinyitnak a játszóházak, ahol akár ajándékot is készíthetnek a családok. Tovább épül a mézeskalács város: az első hétvégén a mézeskalács sütésével is megpróbálkozhatnak az érdeklődők a Hiemer-házban. A múlt év egyik kedvence volt a Fő utcán Falvay Miklós fényjátéka, amelyben hópihéket „gyűjthettek” a játszók – hasonló mókázásra idén is számíthatunk majd.

A négy adventi hétvégén zenés műsorok, koncertek várják a fehérváriakat, hallhatjuk majd Kocsis Tibort, Kökény Attilát, Hámori János és Oláh Zoltán duóját, a JaMese zenekart, Zsigmond Lalát, Veres Mónika „Nikát”, a Fiori Musicali együttest, a Corpus Rézfúvós Quintet, a Betlehem zenekar és az Alba Regia Vegyeskar műsorát is.

És persze lesz ismét a városnak élő adventi naptára. A Városháza homlokzatára vetített képekkel mesebeli palotává változik a hivatal és december elsejétől szenteste napjáig minden este kinyílik majd egy ablak, hogy onnan egy mese, vers vagy éppen kedves dal formájában érkezzen a napi meglepetés a városban járókhoz. Akik pedig a meglepetést „átnyújtják”: a Vörösmarty Színház művészei, a Fehérvár Hangja énekesei, a Hermann zeneiskola diákjai, a Szabad Színház tagjai. Érdemes lesz esténként fél hatkor megállni és másokkal együtt élvezni a meghitt pillanatokat. Szenteste napján 10–14 óráig ismét lesz manókereső játék, hogy a gyerekek addig se unatkozzanak, míg megérkezik az angyal az ajándékokkal.

 

 

A Fehérvári Advent részletes programja »

 
 

 

 

,