Hírek

Pénteken nyit az adventi vásár

2018. november 28.   Lőrincz Miklós  

A fehérváriak már nagyon várják, hogy november 30-án, pénteken megnyíljon az adventi vásár   Az őstermelők, kereskedők és vendéglátósok a Városház téren, a Fő utcán, a Liszt Ferenc utcában és az Alba Plaza előtti téren kínálják portékáikat, ínycsiklandozó ételeiket, italaikat. A faházak hétköznapokon 10–19 óra között, szombat-vasárnap 10–20 óra között biztosan nyitva lesznek.

A vendéglátósok többek között forralt bort, forró csokit, teát, kávékülönlegességeket, röviditalokat, gyümölcsborokat, díjazott pincészetek borait kínálják, ezekhez karácsonyi aprósüteményeket, bejglit, kenyérlángost, lepényt, rétest, csörögefánkot, sajtokat, sült gesztenyét vásárolhatunk. A legnépszerűbb harapnivaló, a kürtőskalács tej- és gluténmentes változatban is elérhető lesz, és persze lesz hot-dog, hamburger és gofri is.

A kézművesek és az őstermelők a szezonális kézműves termékek – gyertya, karácsonyfadísz, karácsonyi ajándéktárgyak – mellett a mindig népszerű levendulás készítményeket, különleges könyvkötészeti termékeket, fa használati- és dísztárgyakat, ásványokat, ékszereket és reform élelmiszereket is hoznak a vásárba, amely december 23-ig várja a belvárosi járókelőket.


 

,