Hírek

Zene, mese, közös játék

2018. november 26.   Hajnal Csilla  

Idén is továbbépül a mézeskalács város, lesz adventi futás a Várkörúton, vásár a Belvárosban és a Püspöki palota udvarában, kézműves foglalkozás több helyszínen is – sokszínű a programkínálat már az első adventi hétvégén is.

Pénteken, november 30-án és szombaton, december 1-jén a Hiemer-házba várják mindazokat, akik szívesen építik tovább az évről évre szépen gyarapodó mézes Fehérvárt: a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a mézeskalács-sütést és a díszítést is. Aki inkább koszorút készítene, annak az Egyházmegyei Múzeum szombat délutáni programját ajánljuk, ahol két órától várják a vendégeket, előzetes regisztráció után. Hagyomány már Fehérváron, hogy advent idején megnyílik a Püspöki palota udvara, ahol kézművesek is kínálják portékájukat, de jótékonysági vásárt is talál az érdeklődő. Szombatonként 16 órakor gyertyagyújtásra gyűlnek össze itt a színpad előtt a látogatók, akik az egyházmegye oktatási intézményeiből érkezett gyerekek műsorát hallgathatják meg. A Szent István Művelődési Házban szombaton fél háromkor nyílik a Betlehemi szép csillag kiállítás, ha ezt már láttuk, felülhetünk a Fényvonatra, az advent idejére fénybe öltözött városnéző kisvonatra (indulás fél négykor és fél ötkor, jegyek a Tourinform irodában kaphatók).

Vasárnap, december 2-án rendezik meg a IV. adventi jótékonysági futást, amelyen 12 év alatti és 12 év feletti kategóriákban indulhatnak a résztvevők. A rajt 11 órakor lesz, a verseny helyszíne idén is a Várkörút. Zenés Mikulásváró műsorra invitál 14 órától az Igéző, ahol a résztvevő gyerekek előzetes regisztráció alapján csomagokat is kapnak. A Városi Képtár – Deák Gyűjtemény hagyományos koncertsorozata is vasárnap veszi kezdetét: december 2-án 17 órától Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor koncertjén vehetnek részt az érdeklődők a Freskós-teremben. Kicsit kell csak innen továbbsétálni, hogy este hét órától egy másik koncertet élvezhessünk: a Fool Moon Vokálegyüttes, Varga Gabriella színművész, Radics Éva (szoprán), Alberto González (bariton), Tóth Marcell (zongora) közreműködésével a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar XXVI. adventi hangversenyét hallhatjuk a Ciszter-templomban. A koncerten vezényel Ruff Tamás őrnagy.

A Városház téri színpadon vasárnap kezdődik a koncertek sora: fél hattól a 2015-ös Fehérvár Hangja verseny győztese, Zabos Regina és zenekara lép fel, majd – hagyományosan – a város énekelni szerető kisiskolásaiból erre az alkalomra összeállt Kisangyalok kara koncertjét hallhatja a közönség, ezt követően pedig egy másik tehetségkutató győztese, a 2011-es X-Faktor első helyezettje, Kocsis Tibor adventi műsora kezdődik.

 

 

A Fehérvári Advent részletes programja »

 
 

 

 

, ,