Hírek

Felgyúltak advent fényei

2018. december 2.   Lőrincz Miklós  

Fellobbant az első gyertya lángja a város adventi koszorúján és kigyúltak az ünnepi fények a Belvárosban, ahol már ezen az első vasárnapon is rengetegen voltak: sokan csodálták meg a fényeket és díszeket, kóstoltak téli ételeket és italokat az ünnepi vásárban, ahol színes portékák között válogathattak. A város karácsonyfája alatt futó kisvonat, a Püspöki palota Adventi udvara és a Városház téri színpad programjai is ezreket vonzottak a Belvárosba. 

Bár az ünnepi programok már pénteken elindultak, mégis a Kisangyalok karának koncertje és az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolása nyitja meg hivatalosan is az adventi időszakot Székesfehérváron: ennek a város élő advent naptárának mai meglepetése – amely ezúttal Cserta Balázs adventi műsora volt –, valamint Zabos Regina és zenekara adventi koncertje után lehetett részese a közönség. Ezúttal tizenegy iskola 425 diákjából állt össze a város gyermekkórusa: a Tóvárosi Általános Iskola „Cserregők” gyermekkara, a Hétvezér Általános Iskola, a Táncsics Mihály Általános Iskola, a Zentai Úti Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Széna Téri Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, valamint a Vasvári Pál Általános Iskola kisdiákjai énekeltek együtt Polgár Zoltánné karnagy vezetésével.

Idén Bese Mirtill és Trenka Ádám nyerte meg a ma délelőtt rendezett IV. Adventi Jótékonysági Futást a 12 év alatti gyermekek közül, így ők állhattak a színpadon dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel és Spányi Antal megyés püspökkel, hogy az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása után közösen nyomják meg a gombot, amely felkapcsolta a Belváros adventi fényeit. A fények felgyúlása után Kocsis Tibor adventi műsorával zárultak a mai színpadi programok.

A Fehérvári Advent hétfőn délelőtt folytatódik. Hosszú évek óta szép hagyomány, hogy hétköznap délelőttökön gyerekhangok zengik be a Városház teret, kisiskolások és óvodások mutatják be karácsonyi műsoraikat az Adventi színpadon. Ezúttal mintegy 40 csoport szerepel zenés, verses összeállításokkal, kis jelenetekkel, betlehemes műsorral. 

Fotó: Simon Erika és Molnár Artúr (ÖKK)

 

A Fehérvári Advent teljes programja »

 
 

 

 


 

,