Hírek

Királyi séta az esőben

2019. július 13.   Hajnal Csilla  

Hol beborult, hol kiderült, bizonytalan idő várta a második királyi sétára gyülekezőket a Vörösmarty Színház előtt – végül egy kisebb záporral megúszták a királyi óriásbábok és a nézők is szombaton kora este. Július 13-án a lovagkirály, Szent László és felesége, Rheinfeldi Adelhaid, lányuk Piroska és I. Géza király képviselte az óriásbáb-családot a a szokásosan látványos és szépszámú közönséget vonzó felvonulásban.

Hiába lógott az eső lába, most is sokan voltak kíváncsiak az óriásokra. Bár a szülők, nagyszülők igazgatták a gyerekek fején a kapucnikat, az aprónépet láthatóan nem zavarta a csepergő eső. Hiába próbálták rábeszélni a kicsiket a a felnőttek, hogy várják meg az esernyő alatt, míg visszafelé jönnek a királyok, a gyerekek végigkövették a menetet. Igaz, a Városház téren most csak egy egészen rövid zászlódobáló produkciónak lehetett részese a közönség az agárdi Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoportnak köszönhetően, a színházhoz visszatérve a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület tagjai kárpótolták a nézőket. „Harcba hívták” a vállalkozó kedvű gyerekeket, akik sikerrel le is terítették a marcona vitézeket, akik persze nem nehezteltek, sőt: jó néhány közös fotót készült velük az aprónép örömére. A felvonuláshoz az aláfestő zenét ezúttal Horváth Árpád és Máhr Dániel szolgáltatta.

Jövő szombaton Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, Kálmán király fia, II. István, továbbá Álmos herceg fia, II. (Vak) Béla várja majd a közönséget a menetbe kísérőnek.

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK), Kuczi Noémi és Hajnal Csilla

 


 

,