Hírek

Az öröm gyertyája is felgyúlt

2019. december 15.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A hit és a remény után az öröm gyertyája is felgyúlt Székesfehérvár adventi koszorúján. A Szűz Máriát jelképező rózsaszín gyertyát Mészáros Attila alpolgármester és Ribi Péter, Székesfehérvár díszpolgára gyújtotta meg a Városház téri adventi színpadon.

Ezen az estén is rengetegen jöttek el, hogy osztozzanak a közös ünnepvárás örömében Székesfehérváron. A Hiemer-ház Gesztenyés udvari foglalkoztatójában ma különféle kacatokból lehetett karácsonyfadíszeket készíteni a Terembura egyesület segítségével, a Fő utcán pedig ma is ki lehetett próbálni Falvay Miklós interaktív játékait, a Varkocs-szobornál a hópelyhes játékot, a Virágóránál pedig az épületkirakós-kockaforgatós játékot.

Az esti programok előtt az Adventi színpadon a Fehérvári Kézművesek Egyesülete nevében Pongrácz Zoltán adta át a Rác utcai karácsonyfa-díszítő verseny díját: a közönségszavazatok alapján a Zentai Úti Általános Iskola diákjai nyerték az adventi fényvonatozást. A karácsonyfák december 22-ig maradnak a Rác utcában, ezután elajándékozzák azokat nehéz anyagi körülmények között élő családoknak.

Örömvasárnap estéjén a Belvárosban sétálók ismét részesei voltak annak, ahogy élő adventi naptárrá változott a Városháza – Nagy Gréta, a Fehérvár Hangja döntőse, a zenei tehetségkutató harmadik helyezettje az Everyday Is Christmas című dalt énekelte –, majd Nagy Lili és Lakatos Zsolt koncertje örvendeztette meg a közönséget. A fellépés után hagyományosan következtek az ünnepi pillanatok: a harmadik adventi gyertyát közösen gyújtotta meg Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere és Ribi Péter, Székesfehérvár díszpolgára, a Fehérvár Travel Utazási Iroda ügyvezető igazgatója, a Fehérvár Travel Alapítvány alapítója. A gyertyagyújtás után Wolf Kati karácsonyi koncertjét élvezte a közönség a Városház téren.

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és Igari Balázs

 


 

,