Hírek

Egy délután a Mikulással

2019. december 7.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Advent második szombatja a Mikulás jegyében telt Fehérvár Belvárosában: ma látogatott városunkba Joulupukki, a finn Mikulás. Nagyon sokan szerettek volna találkozni a híres vendéggel, ezért már egy órával Joulupukki érkezése előtt megtelt a Városház tér, a jelenlévők hangos énekléssel csalogatták a színpadhoz a nagyszakállút.

A Mikulás röviden mesélt lappföldi életéről, majd fogadta a várakozó gyerekeket. A program végén a Mikulás sem távozott üres kézzel: a szervezők a városra emlékeztető apró ajándékokkal lepték meg a Joulupukkit.

A programok ma is már délelőtt megkezdődtek: a Püspökség Adventi Udvarában jótékonysági és kézműves vásár várta a betérőket – és persze a Fő utcán is hömpölygött a tömeg az adventi vásárban. A Rác utcában ma is kinyitott a Kézművesek Háza és a Mesterségek Háza, színes családi programokkal, kézműves foglalkozással invitálva a karácsonyra készülődőket. A Hiemer-ház Gesztenyés udvarában ma bögreátváltoztató műhely működött: régi, megunt bögrék öltöttek új ruhát a Terembura egyesület tagjai segítségével, a Fő utcán pedig Falvay Miklós interaktív játékait lehetett kipróbálni.

A Vízivárosi Adventen is verses, zenés, táncos színpadi programokkal várták a környéken élőket: az adventi koszorún a második gyertyát dr. Horváth Miklósné és Molnár Tamás önkormányzati képviselő közösen gyújtotta meg, és Bencze András evangélikus lelkész is megosztotta adventi gondolatait a jelenlévőkkel. A színpadi műsorban az Árpád Úti és a Napsugár Óvoda kisgyermekei léptek színpadra, majd a program a Tatay Bábszínház Bőröndmesék előadásával folytatódott, végül a Németh László Általános Iskola fellépésével ért véget. A meghitt, karácsonyváró előadások mellé a szervezők süteményt és meleg teát kínáltak, az ügyes kezűek karácsonyi díszeket készíthettek.

Este újabb ablak nyílt ki a város élő adventi kalendáriumában: Egyed Attila, a Vörösmarty Színház színművésze A pók és a légy című mesét adta elő a Városház tér közönségének. Az Adventi színpadon először az Alba Regia Vegyeskar adott karácsonyi koncertet, majd a Merry Go Round Duo remek műsorát élvezhette a nézőközönség.

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK), Bácskai Gergely és Igari Balázs

 


 

,