Hírek

A második gyertya lángja

2019. december 8.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Elérkeztünk advent második vasárnapjához: ez egész napos adventi programkavalkád megkoronázásaként fellobbant a második gyertya lángja – a gyertyát ezúttal Róth Péter alpolgármester és Botos József, Fehérvár díszpolgára gyújtotta meg a város adventi koszorúján.

Ma délelőtt is megnyílt a Püspöki palota kapuja – az Adventi Udvarban kézművesek vására várta a betérőket, és a Fő utcai forgatagban is sokan vásároltak, kóstolgatták az ételeket, italokat. Ma is sokan vettek részt a különböző programokon: az Igézőben bábelőadást, a Fekete Sas Patikamúzeumban előbb adventi mesedélutánt, majd fűszerekről és gyógynövényekről szóló előadást tartottak, a Városi Képtárban pedig Király Martina adott koncertet.

A Hiemer-ház Gesztenyés udvarában ma ismét a Terembura egyesület tagjai várták a családokat, akik karácsonyi fénybefőtteket készíthettek, a Fő utcán pedig Falvay Miklós interaktív játékait lehetett kipróbálni. Az élő adventi naptár mai meglepetése Cserta Balázs zenés produkciója volt, ezt követően az Adventi színpadon Nyári Aliz és Nyári Edit karácsonyi műsorának lehetett részese a közönség.

A második gyertyát Róth Péter alpolgármester és Botos József, Fehérvár díszpolgára gyújtotta meg a város adventi koszorúján, majd a Mits-Horváth Quartet (Mits Márton, Horváth Dávid, Varga Szabolcs és Mits Gergő) vette birtokba a színpadot.

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK) és Igari Balázs


 

,