Hírek

Miniszteri elismerés a legjobb szervezőknek

2019. december 16.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap záró rendezvényén díjakat és okleveleket adtak át hétfőn Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. A székesfehérvári önkormányzat példaértékű hozzájárulását oklevéllel, a tíz legszorgosabb helyi szervező munkatárs kimagasló teljesítményét, közöttük a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője, Benkő-Igaz Krisztina munkáját díjakkal ismerték el. Gratulálunk!

Amit mi eddig is tudtunk, azt most a minisztériumban hivatalossá is tették: Benkő-Igaz Krisztina országos szinten is kiemelkedő munkáját díjazták hétfőn az Európai Mobilitási Hét és Autómentes nap eseményeinek koordinálásáért felelős Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM). A Programszervező Kft. szakmai vezetője nemcsak valóban kiváló, precíz, gondos és nagy figyelemmel végzett munkája okán érdemelte ki az elismerést, hanem azért is, mert a mindennapokban is szem előtt tartja a Mobilitási hét elveit: autó helyett gyalog vagy biciklivel jár, erről számtalan, a rendezvényeken készült fotó is tanúskodik. Krisztina Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkártól vette az elismerő oklevelet és a jutalmat, amely – mi más is lehetne – egy kerékpár.

A hétfői ünnepségen elhangzott: Magyarország 18. alkalommal kapcsolódott be a nemzetközi programsorozatba, és a 292 regisztrált önkormányzattal az 50 résztvevő ország között a harmadik helyen végzett. Az ITM idén 180 millió forinttal támogatta a helyi programokat, 261 település – köztük Székesfehérvár – jutott vissza nem térítendő támogatáshoz. E forrásból a települések élmény- és tudásalapú rendezvényeket, környezettudatos szemléletformáló versenyeket és vetélkedőket szerveztek. Az idei eseménysorozat záró rendezvényén a fehérvári önkormányzat példaértékű hozzájárulását oklevéllel, a tíz legszorgosabb helyi szervező munkatárs kimagasló teljesítményét – közöttük Benkő-Igaz Krisztináét – díjakkal ismerték el.