Hírek

Jókedvű bordalok és Abba-slágerek

2020. augusztus 20.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Lógott az eső lába, és egy időre földet is ért, de végül nagyobb zuhé nélkül megúszta szerda délután az Öreghegyi Művészkorzó közönsége. A mulatság idén szerényebb volt, mint máskor, de legalább találkozhattak egymással az emberek. A hagyományoknak megfelelően idén is avattak borlovagokat, megkoszorúzták a Szőlőműves szobrát, a színpadon pedig táncos-zenés műsort láthattak a nézők.

A borkóstolás ugyan elmaradt, de borlovagot azért avattak idén is: ketten – Igari András és Belegrai Tamás – teljesítették a próbatételeket a Bory téren felállított színpadon, amely előtt ismerősök, barátok követték az eseményeket. Mulatság helyett a járványhelyzet miatt idén a belvárosban megismert Művészkorzó keretében rendezték meg a borrendek találkozóját, amelynek egyik hagyományos eleme az avatás. Átadták az Öreghegy Bortermelője díjat, az elismerést Hullai Gyula érdemelte ki.

Az új kenyeret Tornyai Gábor plébános szentelte meg, majd megáldotta a borokat is. Az esemény résztvevőit Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntötték. Dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy sok ismerős arcot lát a városrészi rendezvényen – és ha nem is a megszokott módon, de mégis együtt ünnepelhetnek Szent István napja előtt. 

A borrendi programot a Köfém Nyugdíjasklub Férfikarának műsora tette teljessé, olyannyira, hogy a jókedvű bordalokkal még a felhőket is sikerült elűzni a Bory tér környékéről: a beszédek és a kenyérszentelés idején még cseperésző eső elállt, mire a két közönségkedvenc énekes-színésznő, Füredi Nikolett és Váradi Eszter Sára a színpadra lépett. A műsort úgy válogatták össze – mondták, hogy az idősebb és a fiatalabb korosztály is kedvét lelje a dalokban: az ötvenes-hatvanas éveket idéző számok mellett így elhangzott a Jégvarázsból Elza dala is, de a legnagyobb sikere talán mégis az Abba-slágereknek volt. A közönségből sokan együtt énekeltek a két színésznővel, a színpad előtt pedig néhány kislány önfeledten táncolt a jól ismert dallamokra.

Az öreghegyi események egyébként – hagyományosan – Nagy Benedek: A szőlőműves című szobrának megkoszorúzásával kezdődtek, a színpadi programot pedig a Főnix Rock and Roll SE és a Felicita KTSE táncosai indították, az esemény végén pedig a Sub Rosa régizenei együttes muzsikált. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, a fák alatt felállított asztalok mellett gyöngyöt fűzhettek vagy éppen papírkoronát is készíthettek az este hétig tartó rendezvényen. 

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK) és Fehérvári Programszervező Kft.

 


 

,