Hírek

A családéból a közösség karácsonyfája lett

2020. november 10.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A megszokottnál kicsit korábban érkezett a Városház térre a fehérváriak karácsonyfája. Idén is felajánlásnak köszönhetjük a formás ezüstfenyőt, amely az Öreghegyről, Floch Tamásné kertjéből költözött a belvárosba, hogy díszbe öltözve sokak örömét szolgálja majd advent idején.

Reggel hétkor érkeztek az öreghegyi ház kertjébe a Városgondokság munkatársai, az ő feladatuk volt a több mint húszéves ezüstfenyő kivágása, kocsira pakolása és szállítása. A villanyvezetéket megemelve gyorsan a kocsira került a fa, amelyet a szokott helyen délelőtt gyorsan fel is állítottak a szakemberek. A nagyjából nyolc méter magas fenyő „derekát” kissé karcsúsították, hogy beférjen a helyére, aztán kis igazítás után rögzítették is, hogy stabilan álljon.

A mára nyolc méter magasra nőtt formás, szép ezüstfenyő sok évvel ezelőtt az ünnep dísze volt a családnál – mesélte a felajánló, Floch Tamásné. Férje, az önkormányzat egykori képviselője, Floch Tamás már annak idején is arra gondolt, ha egyszer kinővi a kertet, a fenyő lehetne a város karácsonyfája is. Ő sajnos már nem érhette meg, hogy teljesül a közös álmuk, és a Városház téren teszi széppé a fehérváriak ünnepét a fa. A fenyő teljes pompáját a tervek szerint a jövő héten nyeri el, akkor kerülnek rá a fényfüzérek és a szokásos díszek is.

 


 

,