Hírek

Május végén újra jön a Hetedhét Játékfesztivál!

2022. február 22.   SZKKK  

A naptár még februárt mutat, de a Hetedhét Játékmúzeumban már a május volt a téma: a Hetedhét Játékfesztiválról egyeztetett a szervezők csapata. Kellékek, helyszínek, színpadi fellépők, a Hétpróba feladatai és persze az utcai játékok – sok mindenről szó esett a keddi megbeszélésen.

Annyit előzetesen elmondhatunk, hogy az előkészületek jól állnak. Ez egyrészről természetes, másrészről meg annak is „köszönhető”, hogy az utóbbi két évben a járvány megakadályozta a Játékfesztivál megrendezését. A szervezők – a Szent István Király Múzeum – Hetedhét Játékmúzeum és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) munkatársai – persze a körülményekhez alkalmazkodva a kényszerű szünet idején is igyekeztek meglepni a gyerekeket egy kis játékkal, de azért az igazi mégis a személyes találkozás – és ez idén május 28–29-én újra megtörténhet, a belvárost ismét „bevehetik” majd a gyerekek.

A keddi megbeszélésen Nagy Veronika, a Hetedhét Játékmúzeum vezetője a szervezésben új munkatársak kedvéért röviden beszélt a fesztivál történetéről, hagyományairól. Elhangzott, hogy a lebonyolításban ebben az évben is közreműködnek majd egyetemisták az ELTE tanító- és óvóképző karáról, ők már áprilisban elkezdik a felkészülést, a fesztivállal való ismerkedést a múzeum munkatársainak segítségével.

Az SZKKK szakmai vezetője, Benkő-Igaz Krisztina sorra vette a szükséges kellékeket, szereplőket, önkénteseket, a határidőket, a résztvevők megbeszélték, mi legyen a menetlevélben, hány állomásjelző táblára lesz szükség a szokásos kreatív elemek mellett. Már megszületett az a mese, amely a fesztivál és a Hétpróba tematikáját adja. Annyit elárulhatunk a történetről, hogy a család témájához és egy kis kalamajkához kapcsolódik, a Játékfesztiválra érkező gyerekek feladata lesz majd erre megoldást találni. A konkrétumokat egyelőre titokban kell tartanunk, de annyi bizonyos, hogy egyetlen hétpróbás sem fog unatkozni, a feladatok megoldása kicsinek és nagyobbacskának is élmény lesz a történethez igazodó enteriőröknek és az ott megjelenő jelmezes szereplőknek köszönhetően.

A színpadon, ahogy mindig, most is igényes bábműsorok és koncertek szórakoztatják majd a kicsiket és szüleiket. A belvárosban pedig rengeteg játék, a korábbi fesztiválokról már ismertek mellett újdonság is várja a kis vendégeket gyereknap hétvégéjén, a Hetedhét Játékfesztiválon.